مالدیو
آشنایی کشور مالدیو
بسیار عادی است که در مورد مقصد های توریستی، لیستی بلند بالا از مکان هایی که باید حتما دید و فعالیت هایی که می توان انجام داد را تهیه و معرفی کرد. اما این در مورد تور مالدیو صدق نمی کند. کشور مالدیو مقصدی بسیار متفاوت است!
مالدیو هرچند مقصدی ساده به نظر می رسد اما مانند بهشت زیباست. اگر به مالدیو سفر کرده باشید می دانید که بسیاری از عکس های زیبایی که از مالدیو وجود دارند بدون فتوشاپ هستند. هم چنین هتل ها در مالدیو جدا از مناطق شهری و در واقع تفرجگاه هایی با امکانات رفاهی و تفریحی متعدد می باشند. به فاصله چند قدم از محل اقامت شما ساحل و اقیانوس بی کران قرار دارد؛ سواحل شنی نرم با آب های فیروزه ای و درخشان اقیانوس. در ساحل انواع ورزش ها و تفریحات آبی مانند کایت سواری، موج سواری، ماهیگیری، غواصی و قایق سواری و غیره وجود دارد. می توان از اسپاهای حرفه ای و مشهور مالدیو لذت برده و یا به تماشای جست و خیز دلفین ها در غروب آفتاب نشست.
مالدیو کشوری جزیرهای در اقیانوس هند واقع در جنوب غربی هند است. پایتخت آن ماله است که سابقا کینگ آیلند نامیده می شد. جمعیت این کشور ۳۲۸ هزار نفر و واحد پول آن روفیه مالدیو است.
پایتخت
ماله پایتخت کشور مالدیو، بزرگترین شهر و مرکز تجاری مالدیو به شمار میرود که جمعیت آن حدود 104 هزار نفر می باشد جزایر مالدیو از مکانهای جذاب برای غواصان است و ایستگاههای غواصی زیادی در این جزایر وجود دارد. ماله با کشور سریلانکا مرز آبی دارد همچنین فرودگاه ماله بسیار مجهز و مدرن است این شهر مرکز همه فعالیتهای تجاری است که از چهار بخش: هنویرو، گالولهو، مافانو و ماچانگولی تشکیل شدهاست. مسجد جامع، موزه ملی، مقر مولی آگ، مسجد قدیمی و بازار ماهی از نقاط دیدنی شهر ماله هستند.
زبان رسمی
زبان رسمی این کشور دیوهی نام دارد که زبانی هندواروپایی است و همانندیهایی با زبان سینهالی قدیم دارد.
قومیت
مردم آن از قوم مالدیوی هستند که تبارشان به مردم سریلانکا و هند (آمیخته آریایی و دراویدی) میرسد و رگههایی از اعراب نیز در میان آنها وجود دارد. هم زبان و هم مردم آن با نام دیوِهی نامیده میشوند. واژه ی دیبـَجات و دیباجات که در فارسی و عربی در قدیم برای مالدیو به کار میرفت نیز شکلی از همین واژه دیوهی است.
دین رسمی
دین رسمی کشور مالدیو اسلام است و پیروی از دیگر ادیان در ملأ عام ممنوع و قابل پیگرد قانونی است.
جمعیت و مساحت
مالدیو هم از نظر جمعیت و هم مساحت کوچکترین کشور قاره آسیا است. زمینهای این کشور به طور میانگین ۱٫۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارند و بنابر این کمارتفاعترین کشور جهان بهشمار میآید. بلندترین نقطه ی این کشور تنها ۲٫۴ متر ارتفاع دارد.
سیاست
حکومت مالدیو جمهوری است. این کشور عضو اتحادیه کشورهای همسود میباشد.
[cn-suggest-posts sts=”جاذبه های مالدیو ” stl=”https://deltaban.com/attraction/maldives-attractions/” sbs=”خرید آنلاین بلیط هواپیما” sbl=”https://deltaban.com/flights/”]
تاریخ
بنا بر روایات تاریخی مالدیو، یک روحانی ایرانی به نام یوسف تبریزی دین اسلام را به مالدیو آورده است. در سفرنامه ی ابن بطوطه آمده است که شخصی به نام ابوالبرکات بربری که از مغرب (مراکش) به آن محل رسیده بود، آن ها را به دین اسلام دعوت نمود. دریانوردان قدیم ایران و عرب آن را دیباجات و دیبجات میگفتند و به همین شکل در نقشهها ذکر شدهاست. سال های سال بازرگانان عرب سر راه دریانوردی به شرق دور در بنادر مالدیو پهلو میگرفتند. دیباجات را جزایر پول هم میگفتند؛ زیرا مقادیر کلانی از صدف کوری (cowry) که خرمهره نامیده می شود و در قدیم به عنوان پول بینالمللی از آن ها استفاده می کردند، در این مکان یافت می شد. امروزه صدف کوری نماد نهاد چاپ پول مالدیو است.
جغرافیا
مجمعالجزایر مالدیو بر روی فلات زیرآبی چاگوس-لاکادیو قرار گرفته و به همراه جزایر چاگوس و لکشدویپ یک زیستبوم خاکی را تشکیل میدهد. مالدیو حدودا از99% دریا و 1% خشکی تشکیل شده است. قسمت دریایی این کشور منزلگاه متنوع ترین گنجینه ی دریایی جهان است و قسمت خشکی آن شاهکاری از چشم اندازهای طبیعی است.مالدیو شامل 26 جزیرهی مرجانی طبیعی است که به شکل دو سلسله جزیره هستند. مابین این جزایر مرجانی کانال های آبی با اندازه های مختلف وجود دارند که برای عبور ومرور بین این جزایر استفاده میشوند.
برای کنترل و سرپرستی بهتر این 26جزیره ی طبیعی، آن ها را به 20 ناحیه ی مجزا تقسیم بندی کرده اند. اکثر جمعیت مالدیو در ناحیه ای استراتژیک که به مسیرهای دریایی بین المللی اقیانوس هند دسترسی دارد، متمرکز است. مجمع الجزایر مالدیو در جنوب غربی کرانههای هندوستان قرار گرفته و کوتاه ترین فاصله ی آن تا کرانههای هند، ۶۰۰ کیلومتر است. مالدیو تپه ماهور و رودخانه ندارد. بزرگ ترین جزیره ی آن، ۵ کیلومتر مربع مساحت دارد. در مالدیو تنها ۹ جزیره با مساحتی بزرگ تر از ۲ کیلومتر مربع وجود دارند. ۲۰۰ جزیره مسکونی است و ۸۸ جزیره ی دیگر دارای اقامتگاههای گردشگری هستند.
آب و هوا
دمای هوای مالدیو تحت تاثیر اقیانوس هند در تمام مدت سال بین ۲۴ تا ۳۳ درجه ی سانتیگراد متغیر میباشد. با وجود هوای شرجی، نسیم دریایی مداوم و خنک باعث جابجا شدن هوا و تعدیل گرما میشود. این کشور عمدتا دارای دو فصل خشک و بارانی است.
اقتصاد
واحد پول این کشور روفیه (Rufiyaa) می باشد. اسکناس های موجود در این کشور به شکل 5، 10، 20، 50، 100 و 500 روفیه ای هستند. شما می توانید از طریق بانک ها و صرافی های مجاز، پول خود را به روفیه تبدیل نمایید. عمده ترین واحد های پول خارجی مورد قبول در مالدیو دلار آمریکا، پوند انگلستان و یورو می باشد.
اقتصاد مالدیو بر پایه ی کشاورزی، ماهیگیری و گردشگری استوار است. در مالدیو، نارگیل، ذرت، ارزن، سیبزمینی شیرین و میوهجات به عمل میآید. در این کشور صنعت کشتیسازی رونق دارد و مردم آن به صنایع دستی علاقهمندند. از مالدیو، ماهی، گوشت، صنایعدستی و نارگیل صادر میشود. صنعت گردشگری مهم ترین مبنع درآمد مالدیو است. شیلات، دومین صنعت مهم مالدیو است که بیست درصد نیروی کار این کشور را جذب کردهاست. پس از این که اتحادیه اروپا معافیت گمرکی واردات ماهی از مالدیو را لغو کرد، این کشور در صدد یافتن بازارهای جدید برآمد.
گردشگری
صنعت گردشگری مهم ترین مبنع درآمد مالدیو است و برخی از جزایر مالدیو برای گردشگری اختصاص یافتهاند. در این جزایر هتلهایی برای اقامت گردشگران ساخته شده که بیشتر کارکنان آن را مهاجران کشورهای همسایه تشکیل می دهند. گردشگران مستقیماًّ از فرودگاه بینالمللی ماله به این جزایر میآیند. مردم عادی مالدیو، ارتباط چندانی با گردشگران خارجی ندارند. مقامات پولی مالدیو تخمین زدهاند که ۷۰ درصد اقتصاد و ۹۰ درصد ارز خارجی کشور را به طور غیرمستقیم گردشگران خارجی تامین میکنند. سال ۲۰۱۳ میلادی یک میلیون و دویست هزار گردشگر از مالدیو دیدن کردند. در سال ۲۰۱۳ در مقایسه با سال ۲۰۱۲ شمار گردشگران چینی در مالدیو ۴۴ درصد افزایش داشت. در فروردینماه سال 1393 نیز امیر سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، ولیعهد سابق عربستان سعودی تقریباً برای یک ماه سه جزیره ی مالدیو را برای مقاصد تفریحی رزرو کرد.
فرهنگ
سه قوم سریلانکایی، عرب و شمال آفریقایی که از مسیرهای تجاری مرکز اقیانوس هند تردد می کردند عمده جمعیت مالدیو را تشکیل می دهند. تقابل فرهنگ های این قومیت ها این کشور را از نظر فرهنگی بسیار غنی و متنوع ساخته است. اگرچه مالدیوی ها تحت تاثیر فرهنگ ها و آداب و رسوم کشورهای دیگر بوده اند ولی مردم این کشورهویت فرهنگی جدید و منحصر به فردی را ایجاد نموده اند. از این رو مردم مالدیوبا زبان خودشان که دیوه هی نام دارد مکالمه می کنند. در سال 1153 بعد از میلاد مسیح، مردم مالدیو به اسلام گرویدند که این امر اصول و ارزشهای جدیدی را وارد فرهنگ مردم این کشور نمود. مالدیوی ها همچنین گنجینه ی عظیمی از اسطوره ها و افسانه های قدیمی دارند که سینه به سینه و نسل به نسل به آن ها به ارث رسیده است.
جامعه ی مردمی این جزیرهها در گذشته بسیار نزدیک و درهم تنیده بوده اند و این نزدیک بودن هنوز در جزایر با جمعیت کمتر دیده می شود. در گذشته مردان و زنان نقشها و وظایف مخصوص به خود داشتند. مردان عمدتاً در اموری مانند ماهی گیری و نجاری مشغول بوده و زنان در وظایف خانه و بزرگ کردن کودکان مشغول بوده اند. مردم این کشورتشریفات و رسم و رسوم خود را در مناسبت های خاص مانند جشن های عروسی رعایت می نمودند. برخی از این رسم و رسومات تا به امروز باقی مانده اند اما ظهور پدیده ی توریسم در دهه ی هفتاد میلادی مدرنیزه شدن این کشور را سرعت بخشید. مردم مالدیو صنعت گران و هنرمندانی ماهر و زبده هستند.
صنایع دستی
از دیگر صنایع دستی این کشور می توان به حصیربافی، وسایل بافته شده از لیف نارگیل و وسایل خوشنویسی شده اشاره نمود. همچنین لباس ها و وسایل تزئینی بومی و محلی این کشور نیز گزینه های مناسبی به عنوان سوغاتی برای مسافران می باشند. سفر به مالدیو نه تنها می تواند بهترین سفر زندگی شما باشد، بلکه شما را با جنبه های فرهنگ بی نظیر و تکرار نشدنی این کشور نیز آشنا خواهد کرد.فرهنگ مالدیو به شدت تحت تاثیر فرهنگ کشورهای همسایه خود یعنی سریلانکا و هند جنوبی میباشد. از میانههای سده دوازدهم با تغییر دین مردم این کشور از بودایی به اسلام شاهد تاثیر اسلام، فرهنگ عربی و همچنین فرقههای تصوف بر فرهنگ و میراث این کشور بودهایم.
معابد سنگی، حصیربافی، مجسمههای چوبی، خطاطی و ساخت قایق از چوب نارگیل از تولیدات فرهنگی این کشور است. فوتبال، کریکت، بای بالا (بازی محلی) و والیبال ساحلی عمده ورزشهای محبوب در مالدیو میباشند. محوریت غذا در مالدیو روی ماهی (بخصوص ماهی تن) و متاثر از ذائقه غذایی سریلانکا و هند جنوبی است. خوراکها عمدتاً گرم، تند و با ادویهجات مختلف بخصوص نارگیل بوده و نوع سنتی آن شامل برنج، ماهی، لیمو ترش، چیلی و پیاز است. ماهی تن از پایههای اصلی در بسیاری از خوراکهای مالدیوی است.
[cn-suggest-posts sts=”سواحل دیدنی مالدیو ” stl=”https://deltaban.com/attraction/maldives-beach-traveling/” sbs=”رزرو آنلاین هتل ” sbl=”https://deltaban.com/hotel-reservation/”]
برخی از غذاهای محلی مالدیو
گارودیا: یک غذای سنتی شامل برنج و ماهی است که همراه فلفل تند و پیاز سرو میشود
ماس هونی: یک وعده غذایی برای صبحانه، شامل ماهی دودی و نارگیل
فیهونو ماس: ماهی با فلفل قرمز
هدیکا: یک میانوعده که از ماهی درست شده و در روغن سرخ شده که در بیشتر رستورانها یافت میشود
باجیا: یک شیرینی شامل ماهی، نارگیل و پیاز
گولها: شیرینیهای توپی شکل از ماهی دودی
کیمیا: ماهی سرخ شده رولتی
کولهی بورکیبا: کیک ماهی ادویه دار
تلولی ماس: ماهی سرخ شده با فلفل قرمز و سیر
تورهای هوایی بهترین پیشنهاد برای سفر به این کشور هستند. برای کاهش هزینه های سفر ، خرید بلیط چارتر میتواند گزینه خوبی باشد . همچنین با رزرو هتل پیش از سفر دغدغه محل اقامت نیز نخواهید داشت.
نظرات کاربران