15 فروردین 1397

معبد گارنی

توجه و علاقه به آثار باستانی علاوه بر باستان شناس برای عموم افراد هم می باشد و اغلب در سفر های خود مشتاق دیدن مکان های تاریخی و دانستن اطلاعات در زمینه نوع معماری و نحوه ساخته شدن آن هستند یکی از این مکان های تاریخی معبد گارنی ارمنستان است که تا کنون معماری9 برخی از بخش هایش برای باستان شناسان مجهول و مبهم است

یکی از آثار باستانی زیبا و جذاب که در 27 کیلومتری شرق ایروان واقع شده است معبد گارنی است معماری این معبد از معماری هلنی بر گفته است و در بین کوه های گغاما واقع در کنار روستای گارنی بنا شده است.

در صورتی که به سفر های خارجی علاقمند هستید ، تور ترکیه لحظه آخری و تور گرجستان ارزان هم میتوانند پیشنهادات خوبی برای شما باشند. این تور های پر طرفدار ، از نظر مالی نیز بسیار به صرفه هستند و شما میتوانید با هزینه کمتری به این کشور های جذاب سفر کنید.

 

بررسی ظاهر معبد گارنی

معبد گارنی سازه ای از جنس سنگ بازالتی و به شکل هندسی مستطیل به ابعاد 11/5*15/7 است در دور تا دور این معبد ستون های استوانه ای مانندی ساخته شده است که به معبد شکوه و عظمت خاصی بخشیده است. در معبد گارنی ارمنستان شما 24 ستون مشاهده می نمایید که نشانگر 24 ساعات شبانه روز است که از این 24 ستون، 6 ستون در رو به رو و 8 ستون در دو طرف معبد وجود دارد که باید ستون هایی که در گوشه قرار دارند را دو بار شمارش شوند علاوه بر تعداد ستون ها قطر آنها قابل تامل است چرا که وزن کلی معبد بر دوش ستون ها است بدین خاطر قطر ستون ها ضخیم بوده و تقریبا حدود 69/2 سانتی متر قطر دارند.

یکی از جذاب ترین بخش های معبد گارنی ارمنستان سقف و کناره های سقف است که با نگاره های خاص و زیبایی طراحی شده اند. در دو طرف معبد تندیس اطلس تیتان وجود دارد که بیانگر شخصیت افسانه ای تیره تیتان از نسل دوم بود که به دلیل مخالفت علیه خدایان محکوم به دوش کشیدن آسمان ها تا ابد شد البته نوع طراحی به گونه ای انجام شده است که گویا بخش اعظم وزن معبد بر دوش تندیس است.

با دقت بر روی دیوار و سقف معبد می توانید انواع نوشته ها به زبان یونانی، عربی و ارمنی را به صورت متقارن ببینید و البته نقش هایی از گیاه پاخرسی هم جلوه زیبا و دیدنی به معبد بخشیده است. در نزدیکی معبد گارنی ارمنستان، مجسمه یک سر گاو و یا گوسفندی از جنس سنگ مرمر وجود دارد که نمادی از جنگ نور و تاریکی است و البته معبران می گویند این مجسمه نماد خدای میترا است که متاسفانه در حال حاضر از این مجسمه زیبا چیزی باقی نمانده است.

 

فضای داخلی معبد گارنی 

به همان اندازه که فضای بیرونی معبد گارنی جداب و دیدنی است درون معبد جاذبه های خاصی دارد که در ادامه به تک تک آنها اشاره می شود. در ورودی معبد گارنی ارمنستان  9 عدد پله وجود دارد که ارتفاع هر یک 30 سانتی متر است که میزبانان از سمت شمالی معبد مهمانان و توریست هایی را به داخل راهنمایی می کنند نحوه ساختن پله ها گونه ای انجام شده است که افراد در همان ابتدا متوجه شکوه معبد می شوند.

پس از ورود به معبد به اتاق مستطیلی می رسید که در وسط آن سکویی قرار دارد باستان شناسان اعتقاد دارند که در گذشته بر روی این سکو خدای مورد پرستش خورشید و نور میترا قرار داشته که البته امروزه دیگر وجود ندارد البته در انتهای همین اتاق طاقچه ای مورب شکلی وجود دارد که گویا در گذشته بر روی آن هم مجسمه ای قرار داشته است که اینک نیست. در این اتاق دقیقا بر روی سکوی میانی روزنه ای قرار گرفته است که تنها منبع نور محیط می باشد و به گونه ای طراحی شده که نور مستقیم بر روی مجسمه بتابد و او را نورانی نمایش دهد. فضای درونی معبد ارمنستان گارنی به طور کلی به قسمت های زیر تقسیم شده است. 

 

اتاق اصلی معبد گارنی 

گارنی معبد ارمنستان دارای یک اتاق اصلی است که به آن سیلا گفته می شود این اتاق دارای ارتفاع 7 ، طول 8  و عرض تقریبا 5 متر است که 20 نفر به سادگی می توانند در آن جای داده شوند با توجه به محدود بودن فضا باستان شناس باور دارند که این اتاق جهت راز و نیاز با خدایان آن زمان می باشد. در این اتاق دو نکته معماری وجود دارد که سال های بسیار توجه باستان شناسان را به خود جلب کرده است که در ادامه این نوع معماری بررسی می شود.

 

1- روزنه بزرگ در سقف معبد گارنی:

روزنه ای به ابعاد 1.74متر در 1.26 متر در وسط سقف معبد وجود دارد که از نظر باستان شناسان به شدت بزرگ است چرا که جهت رساندن نور به مجسمه وجود روزنه ای کوچک کافی است به هر حال تا کنون علتی برای آن پیدا نشده است.

 

2- طاقچه سالن اصلی در معبد گارنی ارمنستان:

در ابتدای ورود به اتاق اصلی سکو و طاقچه ای می بینید که به صورت اریب طراحی شده و همچنین سقف آن هم شیب دار است علت اینگونه طراحی بدین خاطر است که آب بارون بر روی مجسمه نریزد و البته به سمت پایین هدایت و خارج شود.

 

کتیبه ها:

در این معبد انواع کتیبه ها و سنگ نوشته هایی وجود دارد که اطلاعات جالب و منحصر به فردی همچون تاریخ ساخت، سازنده و غیره را در اختیار باستان شناسان و دیگر افراد می گذارند. در این میان مهمترین کتیبه، کتیبه آرگیشتی نام دارد که در آن اطلاعات فراوانی در مورد حمله به دشمنان، نحوه زندگی مردم و وضعیت جغرافیایی منطقه نهفته است.

قسمت هایی از معبد گارنی ارمنستان که دیگر وجود ندارد:
معبد گارنی از بخش های متنوع ای برخوردار بوده است که برخی از بخش ها از بین رفته اند و دیگر وجود ندارند.

حمام سلطنتی

این حمام از 5 اتاق تشکیل شده است. 1- اتاق رختکن و پانسمان 2- اتاق آب سرد 3- اتاق گرم 4- اتاق آب گرم 5- اتاق بخار

اما با اهمیت تر از اتاق ها موزاییک های قرن سوم و بیستمی است که در حمام به کار گرفته شده است البته این موزاییک ها در 15 رنگ و طرح متنوع در حمام دیده می شوند.

کلیسای سنت سایون

در مجاورت معبد کلیسای سنت سایون وجود داشته است که متعلق به سال های 1907 و 1911 میلادی است که طبق اکتشافات مشخص شده است که این کلیسا دارای گنبد بزرگ مرکزی است. 

کلیسای ماشتتز هایرپت

در حال حاضر از این کلیسا تنها مقبره یکی از بزرگان مذهبی به ماشتتز هایرپت باقی مانده است که در زمان حمله اعراب به ارمنستان پیکر وی به این مکان منتقل شده است.     

دلتابان برگزار کننده تور ارمنستان ،به دنبال ایجاد لحظاتی به یادماندنی و خاطره انگیز برای شما عزیزان است.

سفر به این مکان میتواند بسیار جذاب و هیجان انگیز باشد . در صورتی که علاقمند به سفر های هوایی هستید میتوانید با خرید بلیط چارتر از دغدغه های سفر خود کم کنید . هم چنین برای اقامت راحت تر رزرو هتل ارزان نیز میتواند پیشنهاد خوبی باشد.

نظرات کاربران