راز انداختن سکه در آبنماها چیست؟

راز پرتاب سکه در آب چیست؟

آیا تا به حال با پرتاب سکه در آب آرزوهایتان برآورده‌ شده‌است؟ چرا بسیاری از ما وقتی سکه‌ای را در یک چشمه پرتاب می‌کنیم، احساس دلپذیر و خوشایندی به ما دست می‌دهد؟

از قدیم تاکنون سکه انداختن در آب نشانه خوش یمنی و شانس بوده است. در اکثر کشورها رسم بر این است که هر کس آرزویی دارد، باید سکه‌ای در آب پرتاب کند. جالب است که در چشمه‌ها و حتی در پارک‌ها و مرکز خریدها هر جا استخر آب و فواره‌ای باشد، افرادی را ببینیم که پول را در آن‌ها پرتاب می کنند. دلیل آن چیست؟

رسم سکه انداختن در هند

انداختن سکه در آب نماها

به دلیل تنوع در مذهب مردم هندی از رسم و رسومات بسیار زیادی پیروی می‌‌کنند. برای مثال طبق عقیده مردم هند، چشمه‌ها و رودخانه‌ها محلی بسیار مقدس به شمار می‌آیند، به حدی که آنها اعتقاد دارند با انداختن چیزی ارزشمند مثل سکه در آب خوش شانسی ایجاد می‌شود و خدا به ‌آن‌ها سلامتی عرضه می‌دارد. اگر به کشور زیبای هند سفرکنید، خواهید دید که هر وقت قطاری از کنار چشمه یا رودخانه‌ای عبور می‌کند مسافران بلا‌استثنا سکه‌ای از جیب در آورده و درون آب می‌اندازند و زیر لب آرزو می‌کنند. همچنین در خیابان‌ها هر جا فواره‌ و حوضچه‌ای وجود داشته باشد، مردم بلاشک سکه های خود را در آن می‌اندازند.

حال بیایید کمی سبک سنگین کنیم. به نظر شما در روز چند بار قطار از کنار رودخانه عبور خواهدکرد و چه تعداد سکه در آب‌ها انداخته می‌شود؟

فرض کنیم روزانه 100 بار قطار از کنار رودخانه‌ها عبور خواهد کرد و در مجموع 200 سکه توسط مسافران در آب انداخته شود. با توجه به اینکه هند سرزمین بسیار پهناوری دارد و رودخانه و چشمه زیاد در آن وجود دارد، طبق مثالی که بیان کردیم روزانه بیش از 20000 سکه (100 رودخانه ×200 سکه) در آب خواهد افتاد. با این مثال حدودا هر ماه 600000 سکه به رودخانه انداخته می‌شود. آیا قادر هستید چنین رقم بزرگی را تصور کنید؟ با این حال ما حوضچه‌ها و فواره‌های درون شهر را در این محاسبه وارد نکردیم.

به این قضیه فکر کنید که با چنین رسم و رسومات، روزانه به اقتصاد هند چه ضربه‌ای وارد می‌شود.

رسم سکه انداختن در اروپا و افریقا

در کشورهای اروپایی جوان‌ها به تقلید از پدرها و مادر‌های‌شان از رسوم و آیین پیروی می‌کنند، بدون آن‌که از پیشینه‌ آن با خبر باشند. اگر از آنها بپرسید که چرا در چشمه سکه پرتاب میکنید، هیچ کدام جواب درستی برای آن ندارند. بسیاری از مردم معتقد هستند که با پرتاب سکه در چشمه آرزوهایشان برآورده خواهد شد.

طبق آمار ثبت شده در سال 2006 در یکی از چشمه‌های اروپایی ملقب به چشمه آرزو، سه میلیون پوند سکه انداخته شده است. تصور کنید که در سال 2018 چه مقدار پول جمع می‌شود.

تاریخچه پرتاب سکه در آب

راز انداختن سکه در آب نما

در هند باستان اکثر مردم کشاورز و دامدار بودند و وضع معیشت مردم به رودخانه‌ها و چشمه‌ها وابسته بوده ‌است. همچنین داشتن آب تمیز و بدون آلودگی برای حفظ بقای انسان ضروری بوده است. از این رو به منظور حفظ خلوص و تمیزی آب مردم سکه‌های مسی خود را در آب پرتاب می‌کردند و در دل آرزوی سلامتی و تندرستی داشتند.

در اصل سکه‌های مسی به مرور در آب حل می‌شدند و آب را پاکیزه و بدون ناخالصی می‌کردند. به علاوه وجود مس در آب و آشامیدن آن توسط انسان‌ها کمک می‌کرد تا سلامت بدن تضمین شود. از این رو مردم به گمان اینکه آرزو‌های آن‌ها برآورده شده و آب تمیز شده است، این رسم را ترویج داده و آن را نسل به نسل اجرا می‌کردند.

در زمان‌های قدیم پادشاهان سکه‌های مسی را درون آب پرتاب و برای تداوم شاهنشاهی و سلامتی خود آرزو می‌کردند.

در اروپا و افریقا داستان از آنجا شروع شدکه قبایل‌ برای پیداکردن آب آشامیدنی تمیزخیلی تلاش می‌کردند. هنگامی‌که چاه یا چشمه‌ی آبی پیدا می‌شد به رسم تشکر از خدایان وسایل ارزشمند همچون سکه را به درون آب می‌انداختند تا برکت چشمه افزایش یابد.

یکی از چاه‌های معروف در انگلستان ملقب به چشمه کاونتینا در استان نورثمورلند گواه این قضیه است. این چاه در زمان گذشته به الهه رومانیایی تعلق داشت و مردم برای پاسداشت لطف الهه، سکه‌های خود را درون این چاه می‌انداختند. دانشمندان پس ازکشف چاه حدود 16000 سکه از دوره‌های مختلف امپراطوری از آن استخراج کردند. امروزه هم مطابق با سنت‌های گذشته، مردم برای برآورده شدن آرزوهای خود سکه‌های خود را درون آب می‌اندازند. یکی از محبوب‌ترین چشمه‌ها، چشمه آرزو در رم ایتالیا است که مردم زیادی اعم از توریست‌ها درون آن سکه می‌اندازند و برای سلامتی خود آرزو میکنند. مردم ایتالیا معتقد هستند که اگر پشت به حوضچه ایستاده و با دست راست سکه در آب بیاندازند، هر آرزویی داشته باشند برآورده می‌شود. مطابق با این رسم روزانه حدود ۳۰۰ یورو در این حوضچه سکه جمع شود.

عواقب انداختن سکه در آب چیست؟

امروزه بیشتر سکه‌های هندی از ٪ آهن / فولاد و 17٪ کروم ساخته میشوند. کروم یکی از سمی ترین فلزاتی است که وقتی در آب حل میشود منجر به بروز بسیاری از بیماری‌های خطرناک برای بدن میشود. آب آلوده شده با کروم منجر به سرطان و بیمار‌های خطرناک خواهد شد.

در کشورهای اروپایی و آفریقایی نیز سکه ها از فلزات مختلف مانند نیکل، منگنز یا روی ساخته می‌شوندکه ممکن است با انداخته شدن در آب، آن را آلوده کرده و فاجعه بوجود آورد.
آیا پیروی کورکورانه از آیین و سنت‌ها بدون فکر کردن به عواقب آن جایز است؟

در هرجای زمین که این رسوم پا برجاست، عقل حکم می‌کند که به سلامتی خود و بقیه فکر کنیم.

وطیفه تک تک ما است که با این خرافات مبارزه کنیم و برای مردم توضیح دهیم که برای داشتن سلامتی لازم نیست آرزو کنند بلکه با رعایت نکات پزشکی خود به خود این امر تحقق میابد.

نظرات کاربران