بابا یادگار کرمانشاه

همه چیز در مورد بازدید از بابا یادگار کرمانشاه

معرفی بابا یادگار کرمانشاه

همان گونه که در مقالات قبلی نیز گفتیم سرزمین کرمانشاه علاوه بر طبیعت بکر و زیبای خود دارای پیشینه تاریخی فراوانی نیز می‌باشد که از آن جمله می‌توان آرامگاه بابا یادگار کرمانشاه را نام برد. این آرامگاه در میان مردم کرمانشاه به ویژه اهل تسنن از قرب و محبوبیت زیادی برخوردار بوده و در تمامی ایام سال به ویژه مناسبت‌ های مذهبی مربوط به اهل تسنن شاهد ورود بسیاری از مریدان و دوست داران بابا یادگار و اهل تسنن به این دیار هستیم. در ادامه شما را بیشتر با بقعه بابا یادگار آشنا می‌کنیم و اماکن تاریخی دیگری که در نزدیکی آرامگاه بابا یادگار قرار دارد را نیز  معرفی خواهیم کرد .

 

بابا یادگار کیست؟

بنا بر روایت های موجود بابا یادگار را فرزند سلطان سهاک دانسته و مادر او را داده سارا می دانند . بابا یادگار یکی از بزرگان فرقه یارسان بوده فرقه‌ای که توسط سلطان اسحاق تأسیس و پایه گذاری شده است. طرفداران و پیروان فرقه یارسان را اهل حق می گویند. بابا یادگار از شاگردان بزرگ سلطان اسحاق بوده و به فرمان ایشان برای ترویج و گسترش دین جدید و مذهب یارسان از عراق به پاکستان و هند سفر کرد ولی در حین سفر زمانی که به ریجاب کرمانشاه می‌رسد بابا یادگار توسط مخالفانش کشته شده و در این منطقه بر بلندای کوهی دفن شده است. بعدها محل دفن بابا یادگار توسط شاگردانش به بقعه ای تبدیل شده که در مناسبت‌های مختلف برای انجام مراسم خود به این بقعه رفته و آیین سنتی و مذهبی خود را در آن جا برپا می‌ کنند.

 

بابا یادگار کرمانشاه

 

موقعیت جغرافیایی بقعه بابا یادگار کرمانشاه:

بابا یادگار نیز از دیگر اماکن دیدنی و زیبای استان کرمانشاه بوده همه ساله افراد بسیاری برای بازدید از این منطقه به کرمانشاه سفر می‌کنند. آرامگاه بابا یادگار  در روستایی به نام بان زرده در شهرستان دالاهو واقع شده است و این آرامگاه باستانی و تاریخی در نزدیکی قلعه تاریخی یزدگرد در دامنه‌ی کوه‌های دالاهو قرار دارد. آرامگاه بابا یادگار  در میان کوه‌های سر به فلک کشیده دالاهو قرار دارد و نمی‌توان آن را به راحتی مشاهده کرد. جاده‌ای که به بقعه بابا یادگار  ختم می‌شود نیز فراز و نشیب زیادی داشته و برای رسیدن به این بقعه باید مسافتی را پیاده پیمود. البته باید بدانید که این راه کوهستانی اندکی پر فراز و نشیب و سخت می‌باشد و مسافتی حدود دو کیلومتر را برای رسیدن به آرامگاه بابا یادگار باید پیاده طی کرد.

 

بابا یادگار کرمانشاه

 

معماری بقعه بابا یادگار 

معماری بنای بابا یادگار  به این شکل می‌باشد که آرامگاه دارای فضایی مربع شکل می‌باشد که گنبدی مخروطی شکل بر روی آن قرار دارد. تمامی نمای این بقعه با استفاده از ملات گچ پوشانده شده است. و به تازگی و در سال‌های اخیر به همت مریدان بابا یادگار از شکل قدیمی خود خارج شده و قسمت‌هایی از این آرامگاه تاریخی با استفاده از سنگ مرمت و بازسازی شده است. این آرامگاه تاریخی در میان اهل تسنن محبوبیت زیادی داشته و مراسم مذهبی دراویش که با کف زدن و دف زدن همراه است همه ساله به صورتی بسیار باشکوه در بقعه بابا یادگار کرمانشاه برگزار می‌شود.بابا یادگار از دیدنی ترین مکان های این شهر می باشد.

 

بابا یادگار کرمانشاه

 

قدمت تاریخی بابا یادگار

بر اساس شواهد و مدارک موجود قدمت آرامگاه بابا یادگار  به سده‌ی هشتم هجری قمری می‌رسد.

در نزدیکی آرامگاه بابا یادگار کرمانشاه بناهای تاریخی بسیاری قرار دارند که محلی برای گردهمایی‌ها و زیارتگاه‌های اهل تسنن می‌باشد. از جمله این آثار تاریخی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

هفت تن، چهل تن، هانیتا و چشمه‌ی غسلان نمونه‌هایی از این آثار هستند.

 

kermanshah

 

نکات کلی 

  • بنای باستانی بابا یادگار  در سال 1353 به عنوان یکی از آثار تاریخی ملی ایران به ثبت رسیده است.
  • بابا یادگار کرمانشاه را با نام بابا زرده بام نیز می‌شناسند.
  • از بابا یادگار مجموعه نفیسی از اشعارش به نام زلال زلال به یادگار مانده است.
  • بابا یادگار چون فرزندی نداشت دو تن از یارانش به نام وصال و خیال را جانشین خود کرد و سادات خاندان بابا یادگار از نسل آن دو هستند.
  • القاب زیاد دیگری نیز وجود دارد که بابا یادگار را با آن نام ها نیز می شناسند که شامل شاه یادگار – پار رنگینه و پیر نرگس چم می شود.
  • مقبره بابا یادگار حدود 45 کیلومتر با شهر سرپل ذهاب کرمانشاه فاصله دارد .

 

 

جهت بازدید برترین خدمات دلتابان به لینکهای زیر مراجعه نمایید:

نظرات کاربران (1)
  • مژگان زادهرحیم 10 اردیبهشت 1400

    میخواهم در تورهای شما شرکت کنم شماره تماس تون رو برام ارسال کنید

    پاسخ دادن