مهارت های مهمانداران هواپیما

مهمترین مهارت های مهمانداران هواپیما

مهمانداران هواپیما از آن دست مشاغلی است که میزان مهارت در آن حرف اول را می‌زند و به علت اینکه مهمانداران در حین کار، به سفر هم می‌روند همواره این شغل یک کار جذاب و هیجان انگیز محسوب می‌شود. اما یک مهماندار موفق چه کسی است؟ کسی است که مهارت‌ها و شخصیت خاص خود را دارد و با تعاریفی که برای مهارت‌های مهمانداران وجود دارد، مطابقت دارد. از جمله: مهارت مشتری مداری، کار گروهی، مهارت‌های ارتباطی، مثبت و صمیمی بودن، مراقبت و درک مسافران، مسئولیت‌پذیری، مستقل و قابل ‌اطمینان بودن، همدلی با مسافران، سازگاری و انعطاف پذیری، داشتن آگاهی فرهنگی، تناسب فیزیکی، زیبایی و برازندگی، کنترل کردن احساسات و رفتارهای خود، تحمل استرس، توجه به جزئیات، رهبری و ابتکار، منظم بودن، مدیریت زمان، احتیاط، حساب و کتاب و مهارت مشتری مداری. بله تمام این مواردی که گفته شد تنها بخشی از مهمترین مهارت های مهمانداران هواپیما را به خود اختصاص می‌دهد که در زیر از آن‌ها بیشتر خواهیم گفت. 

مهارت مشتری مداری

مشتری مداری و مهمان ‌نوازی یکی از مهم‌ترین مهارت‌های مهمانداران است. مهمانداری به معنای جلب رضایت مسافر از پرواز است. زیرا اگر مسافر از خدمه پرواز رضایت داشته باشد، به پروازهای بیشتر با این شرکت هواپیمایی تشویق خواهد شد.

کار گروهی

کار گروهی از مهمترین مهارت مهمانداران هواپیما

تمامی مهمانداران هواپیما، همکارهای ثابت و با روحیات یکسان برای تمامی پروازها ندارند. آن‌ها در طول روز با همکاران متفاوت در ارتباط اند و باید با تمام اعضای کابین و خدمه پروازی هماهنگی و سازش داشته باشند. با این حساب می توان گفت یک پرواز موفق و با نشاط نتیجه کار گروهی خدمه پروازی است.

مهارت‌های ارتباطی

برقراری ارتباط مهمانداران هواپیما با مسافران باید ماهرانه باشد بتوانند در مواقع اضطراری، منظور خود را به طور واضح و شفاف به مسافر انتقال دهند. توجه به خواسته ‌های مسافران و برطرف کردن نیازهای آن‌ها در اسرع وقت از مهارت های مهمانداران است.

مثبت و صمیمی بودن

صمیمیت از خصوصیات مهمانداران هواپیما

مسافرانی که بلیط هواپیما خریداری می‌کنند، از خستگی و ساعات پروازی مهمانداران بی ‌خبرند و بالاترین سطح خدمات را از مهمانداران انتظار دارند. بنابراین، از مهارت‌های مهمانداران باید داشتن شخصیتی مثبت و صمیمی باشد تا بتواند وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهند.

مسئولیت‌پذیری

اولین و مهم‌ترین مهارت های مهمانداران هواپیما، تلاش برای ایجاد احساس ایمنی برای مسافران است. مهماندار باید در انجام وظایف خود حرفه‌ای عمل کند و از لحاظ داشتن پروازی ایمن و سالم به مسافران اطمینان خاطر دهد.

مستقل و قابل‌اطمینان بودن

از مهارت های مهمانداران میتوان به این اشاره کرد که باید بتوانند تمامی وظایف خود را به طور مستقل و بدون کوچک‌ ترین نظارت به خوبی انجام دهند. قابل اطمینان بودن مهماندار اهمیت بسیاری دارد، زیرا نشانگر توانایی مهماندار در انجام وظایف و تعهداتش است.

داشتن آگاهی فرهنگی

یکی از ویژگی های مثبت مهمانداری آشنایی با فرهنگ‌های متفاوت است. از مهارت های مهمانداران این است که باید با هر نوع مسافر از هر فرهنگ و قشری بتواند ارتباط برقرار کند و بدون در نظر گرفتن قومیت، ملیت، نژاد، فرهنگ و رنگ پوست و … برای برطرف کردن نیازهای آنان تلاش کند.

تناسب فیزیکی

تناسب فیزیکی و خوشتیپ بودن برای شغل مهمانداری بسیار مهم است. زیرا از مهارت های مهمانداران از لحاظ فیزیکی، آمادگی جسمانی جهت کار در شرایط سخت است. آنها باید بتوانند بیشتر از هشت ساعت در روز بر روی پاهایشان بایستند.

همچنین، از طرف شرکت‌های هواپیمایی بنا به استاندارد آن شرکت، برخی ویژگی‌ های فیزیکی و ظاهری خاص برای مهمانداران تعیین می‌گردد که ممکن است با سایر شرکت‌ ها متفاوت باشد.

زیبایی و برازندگی

از آنجایی که مهماندار نماینده و ایماژ شرکت هواپیمایی به حساب می‌آید، باید از لحاظ ظاهری زیبا و برازنده باشد. نحوه آرایش صورت و موها و همچنین طرز ایستادن و رفتار مهماندار بسیار حائز اهمیت است.

مهماندار هواپیما در پروازهای طولانی مدت، باید در تمامی لحظات آراسته و تمیز باشد و در پایان پرواز همان گونه ای باشد که در آغاز پرواز دیده شد.

همدلی با مسافران

همدلی با مسافران از مهارت های مهمانداران

یک مهماندار خوب نسبت به نیازها و احساسات مسافران و همکاران حساس و برایشان اهمیت قائل است. از مهارت های مهمانداران این است که در شرایط حساس، باید بتواند همدلی و مهربانی کند.

سازگاری و انعطاف پذیری

مهمانداران باید نسبت به تغییرات اتفاق افتاده در محیط کاری سازگاری و انعطاف داشته باشند. ممکن است گاهی برنامه پروازی مهمانداران در دقیقه های آخر تغییر ‌کند و مهمانداران بدون اطلاع قبلی در مدت ‌زمان کوتاهی با شیفت کاری رو به رو شوند؛ در این شرایط باید مهماندار حتی اگر مریض باشد، سازگاری نشان دهد.

کنترل کردن احساسات و رفتارها

 از مهارت های مهمانداران حفظ آرامش و خونسردی و توانایی کنترل احساسات و عواطف در مواقع سخت و اضطراری است.

تحمل استرس

تأخیر پرواز، تعداد زیاد مسافران، مسافران سخت‌گیر و مشکل آفرین و حتی درگیری میان مهمانداران از دلایلی است که پرواز را پر استرس  دشوار می کند. در این گونه مواقع از میان مهارت های مهمانداران، مهارت مدیریت بحران به کمک او می آید و با شرایط استرس زا با آرامش برخورد می کند. کنترل استرس در این شغل بسیار مهم است.

رهبری و ابتکار

مسئولیت‌ پذیری و پیدا کردن راه‌حل‌های مناسب و سریع از مهم ترین مهارت های مهمانداران است.

مهماندار باید بتواند در مواقع خاص مسافران و سایر همکاران را رهبری و هدایت کند و با آن‌ها به تبادل نظر و مشورت بپردازد.

منظم بودن

نظم مهماندارن هواپیما

ازآنجایی که مهمانداران در پرواز با محدودیت زمانی مواجه هستند، باید تمامی امور را با برنامه‌ریزی و دقیق انجام دهند تا در وقت صرفه‌ جویی کرده و کارها را با نظم پیش ببرند. این ویژگی در زندگی مهماندران نیز اثر گذار است؛ زیرا باید همیشه برنامه ریزی برای هر لحظه پرواز فوری داشته باشند.

مدیریت زمان

مهمانداری شغلی است که با زمان سر و کار دارد. مهمانداران باید همیشه به موقع وظایفشان را انجام داده و به موقع در پروازها و فرودگاه حاضر باشند تا بتوانند به خوبی وظایفشان را انجام دهند.

احتیاط

احتیاط در رابطه با امور مربوط به مسافران، همکاران و پرواز بسیار مهم است و هواپیما مکان مناسبی برای نزاع و اختلاف نیست. اصطلاح رایجی که میان مهمانداران در این زمینه وجود دارد چنین است: ” هر اتفاقی در پرواز بیفتد، در پرواز هم باقی می‌ماند.”

نظرات کاربران