کرونا در هواپیما
26 مرداد 1399
راهنمای سفر

داروهای ممنوعه در سفرهای هوایی

داروهای ممنوعه در هواپیما چه داروهایی هستند؟

داروهای ممنوعه در هواپیما

امروزه بیشتر مردم از داروهای ممنوعه در سفرهای هوایی اطلاعی ندارند، هر کشور و هر فرودگاهی قوانین مخصوص به خودشان را دارند، مثلا اگر بخواهیم فرودگاه مهرآباد را مثال بزنیم باید گفت: در این فرودگاه اگر شما بخواهید سوار هواپیما شوید، اجازه داشتن داروهایی مثل: کدئین یا بعضی از داروهای گیاهی مانند شیرین بیان را ندارید، زیرا شباهت زیادی با مواد مخدر دارند، و ممکن است موقع چک کردن وسایلتان به عنوان حمل مواد مخدر شناسایی شوید و برای شما دچار دردسر و مشکل شود.

در فرودگاه امام خمینی (ره) اگر شما قصد خروج به کشورهای آسیای میانی را داشته باشید، اجازه بردن داروهای ممنوعه مثل: استامینوفن کدئین، کلرودیازپوکساید، دیفن اکسیلات، کلونازپام، کلداکس و برخی دارو های دیگر را ندارید، به همین دلیل است که گمرک، همراه داشتن داروهای ذکر شده را ممنوع کرده و اگر این دارو ها را با خود به همراه داشته باشید جریمه می شوید؛ پس بهتر است از بردن این دارو ها حتی به مقدار کم هم اجتناب کنید. اگر قصد دارید در این باره اطاعات مفیدی به دست آورید، با دلتابان تا انتهای مطلب همراه باشید.

برای مثال کشور ترکیه هم قوانین مخصوص به خودش را دارد، داروهایی که در این کشور ممنوع است عبارت اند از: قرص های خواب آور، داروهای اختلال نقض توجه، بیش فعالی و مسکن های قوی، ولی اگر نیاز ضروری است که از این داروها استفاده کنید، حتما نسخه پزشک همراهتان باشد و البته نسخه باید با زبان انگلیسی یا ترکی تجویز شود.

جالب است بدانید در کشور امارت هم، همراه داشتن داروهای ممنوعه در هواپیما مانند: داروی آرام بخش، مسکن ها مثل: قرص، شربت و آمپول، اسپری بینی ممنوع است و داشتن هر یک از این داروها حتی به مقدار کم جریمه خیلی سنگین دارد و حتی امکان دارد زندانی شوید.

داروهای ممنوعه در سفرهای هوایی

شاید شما فکر کنید همراه داشتن داروهای قاچاق در پروازهای خارجی دردسر دارد و باعث مجازات می‌شود اما این گونه نیست، هر داروی ممنوعه، مخصوص همان کشور، اگر شخصی همراهش باشد‌، در حالی که حتی قاچاق هم نباشد مجازات دارد. بیشترین مشکل همراه داشتن داروهای ممنوعه در هواپیما، در پروازهای خارجی برای افراد بیمار است که باید مرتب از این داروها استفاده کنند اما این مشکل هم حل شدنی است.

هر کشور داروهای ممنوعه و قوانین مخصوصی دارند، برای همین به شما پیشنهاد می‌شود به هر کشوری که می خواهید بروید، قوانین هوایی آن کشور را حتما مطالعه کنید تا موقع رفتن در فرودگاه مشکلی برایتان پیش نیاید.

دو راهکار برای همراه داشتن داروهای ممنوعه در هواپیما:

اگر شما نیاز خیلی شدید برای حمل داروهای ممنوعه در سفرهای هوایی را دارید، دو راه وجود دارد:

1-نسخه پزشک را به زبان انگلیسی یا زبان مخصوص کشوری که می خواهید به آنجا بروید را ترجمه کنید و با تایید وزارت بهداشت و قوه قضائیه، داروهایتان را با خود داشته باشید. اما شاید با خودتان بگویید این راه خیلی طولانی و مشکل است برای همین روش دوم آسان تر است.

2- روش دوم این است که شما نسخه پزشک و خلاصه‌ای از پرونده پزشکی خود را با خودتان به کشور مقصد برده و در آنجا، با مراجعه به داروخانه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، داروهایتان را تهیه کنید.

توجه داشته باشید داروهای ممنوعه در هواپیما فقط شامل قرص ها نمی‌شوند بلکه شامل: شربت، آمپول و اسپری بینی نیز هستند که میزان ممنوعیت این داروها در هر کشوری طبق قوانین آن کشور تفاوت دارد.

خاطر نشان می‌شویم، بیشتر داروهای ممنوعه برای هر کشور شامل: قرص، شربت و آمپول هستند که در آن مواد مخدر، کدئین، مسکن و خواب آور نیز دیده می‌شود.

چند نکته‌ی مهم که باید بدانیم:

داروهای ممنوعه در هواپیما

اگر شما قصد مسافرت به کشوری را دارید و بیمار هستید و مرتب باید از داروی خاصی برای حفظ سلامتی خود استفاده کنید، بهترین راه این است که دو ماه قبل از سفر خود به پزشکتان مراجعه کنید و موضوع سفر را به دکتر خود اطلاع بدهید تا پزشک  با مشخص کردن راه چاره و  با برنامه ریزی صحیح، سبب شود تا مشکلی برای سفرتان پیش نیاید.

اگر شما اجازه داشتید داروهای ممنوعه در سفرهای هوایی را در پرواز به همراه داشته باشید، و دارویی به وسیله سرنگ و سوزن همراهتان داشتید، حتما در جعبه اصلی خودش قرار دهید و داروهای دیگر را هم سعی کنید، در جعبه خودشان بگذارید و این گونه نباشد که یک دارو را داخل جعبه یک داروی دیگر قرار دهید. این کار باعث ایجاد سوال و ابهام در ذهن ماموران فرودگاه می‌شود و ممکن است دچار دردسر برایتان شود پس این نکته را هم حتما به خاطر بسپارید.

همچنین:

قبل از سفر، اول قوانین همراه داشتن داروهای ممنوعه در هواییما، در کشورها و ایرلاین های مختلف را مطالعه و بررسی کنید، سپس طبق مطالعات خودتان داروهایتان را در کیف دستی خود قرار دهید، بهتر است بر روی نسخه داروهایتان، نام و نشان شما نیز توسط پزشک نوشته شده باشد تا ماموران فرودگاه هیچ نوع سوال و ابهامی برایشان به وجود نیاید.

سعی کنید داروهای ممنوعه در هواپیما را دو قسمت کنید، مقداری از آنها را در کیف دستی و مقداری را در چمدان خود قرار دهید تا اگر هر کدام از کیف هایتان گم یا ناپدید شد، داروهایتان در کیف دیگرتان نیز موجود باشد.

حتما تاریخ انقضای دارو را نگاه کنید، تا مطمئن شوید در طول سفر انقضای دارو تمام نمی‌شود و همچنین شرایط نگهداری داروهای ممنوعه در هواپیما را بدانید تا موارد لازم را برای نگهداری از دارو به همراه خود داشته باشید.

بهتر است از پزشک خود بخواهید نسخه داروهایتان را در یک برگه با تمام جزئیات دارو و نوع بیماریتان به طور کامل توضیح دهد تا در طول سفر مشکلی به وجود نیاید.

نظرات کاربران