16 اردیبهشت 1400
راهنمای سفر

مدارک لازم برای سفر به خارج از کشور

هرساله بسیاری از افراد قصد دارند به دلایل متعددی سفر خارج از کشور را تجربه کنند، اما خروج از مرز‌ها مانند سفرهای داخلی نبوده و تنها به خرید بلیط هواپیما منتهی نمی‌شود، بلکه باید یک سری مدارک مورد نیاز و معتبر را با خود به همراه داشته باشید. دلتابان در این مطلب به بررسی تمامی این مدارک خواهد پرداخت، پس با ما همراه باشید.

گذرنامه و ویزا

زمانی که به قصد خرید بلیط هواپیما به آژانس‌های هواپیمایی و یا سایت‌ها مراجعه می‌کنید، در هنگام پر کردن اطلاعات مورد نیاز باید شماره پاسپورت خود را وارد نمایید. بنابراین پاسپورت مهمترین مدرک برای سفر خارج از کشور است و اگر پاسپورت معتبر نداشته باشید، امکان خروج میسر نمی‌باشد.

اگر تاریخ پاسپورت شما گذشته باشد و برای تسهیل در کار بخواهید شماره پاسپورت منقضی شده را وارد کنید، اقدام اشتباهی است، چرا که با تمدید شدن پاسپورت شماره جدیدی به شما تعلق خواهد گرفت. در زمان تهیه بلیط نیازی به همراه بودن پاسپورت نمی‌باشد و تنها کافی است که شماره پاسپورت خود را حفظ باشید.

اگر تاریخ سفر شما فرا رسیده و باید به فرودگاه بروید، حتماً دفترچه پاسپورت را به همراه داشته باشید تا آن را به افسر مربوطه تحویل دهید چرا که بدون وجود پاسپورت امکان سفر میسر نیست. از دیگر نکاتی که در پاسپورت بسیار حائز اهمیت می‌باشد، تاریخ آن است.

قوانین سفر به خارج کشور

برای سفر به خارج از ایران باید حداقل ۶ ماه تاریخ انقضا داشته باشد. یکی دیگر از اقداماتی که قبل از سفر به خارج کشور باید انجام دهید و بسیار مهم و حائز اهمیت است، گرفتن ویزا از سفارت مورد نظر می‌باشد. بعضی از کشورها مانند گرجستان، ارمنستان و یا ترکیه نیازی به ویزا ندارند و به راحتی می‌توانید به این کشور‌ها سفر کنید و بعضی دیگر نیز دارای ویزای فرودگاهی می‌باشد مانند کشور آذربایجان، که با رسیدن به فرودگاه مبلغی که از قبل مشخص شده را باید پرداخت کنید و دیگر نیاز به مراجعه حضوری به سفارت نمی‌باشد.

سایر کشورها قوانین سختگیرانه‌تری دارند و حتماً باید ویزای کشور مربوطه را اخذ کنید که با توجه به ماهیت ویزا که تفریحی باشد و یا کاری، کوتاه مدت باشد و یا بلند مدت باید مبالغ که از قبل مشخص شده را به سفارت مقصد پرداخت کنید.

مدت زمان اخذ هر ویزا متفاوت می‌باشد و باید مدت مشخص را طی کنید. لازم به ذکر است در بیماری‌های خاص و صعب العلاج، خارج از نوبت به درخواست متقضی رسیدگی می‌شود و در اغلب موارد به سرعت ویزا صادر خواهد شد.

فیش پرداختی عوارض برای سفر به خارج کشور

میزان عوارض و مالیاتی که باید قبل از خروج از کشور آن را پرداخت کنید، با توجه به میزان تورم در کشور و بودجه که توسط دولت ارائه می‌شود و در مجلس به تصویب درمی آید، این رقم متفاوت است. اگر قصد سفر تفریحی دارید، در سال ۱۴۰۰ در مرتبه اول باید مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و برای بار دوم مبلغ ۶۰۰ هزار تومان و برای بار سوم به بعد مبلغ ۸۰۰ هزار تومان پرداخت کنید.

سفرهای زیارتی این مبالغ به ترتیب در سفر اول ۱۳۲ هزار تومان، در سفر دوم ۱۹۸ هزار تومان و در سفر سوم ۲۶۴ هزار تومان می‌باشد. همچنین ورزشکاران نیز در هر سفر خود باید مبلغ ۲۶۴ هزار تومان به صورت ثابت، به حساب دولت واریز کنند.

این مالیات را می‌توانید از طریق شعب بانک ملی در شهر و یا شهرستان خود پرداخت کنید. اگر به هر دلیلی هم میسر نیست، شعبه‌هایی در طبقه زیر همکف فرودگاه بین المللی امام خمینی قرار گرفته که شما می‌توانید این مالیات را در بانک‌های مربوطه پرداخت کنید. این شعبه‌ها بصورت شبانه روزی فعالیت دارند، تا به شما مسافران خدمات ارائه دهند.

اما با توجه به شلوغی فرودگاه و ریسک‌های ناشی از آن، برای جلوگیری از تأخیر در پرواز به هنگام سفر به خارج کشور، بهترین توصیه ممکن این است که حداقل ۴۸ ساعت قبل از پروازتان این مبلغ را واریز کنید. حتما رسید و یا عکس فیش پرداخت عوارضی را با خود به همراه داشته باشید تا در هنگام تحویل پاسپورت به افسر مربوطه این رسید را نیز به او تحویل دهید.

مقدار بار مجاز در سفرهای هوایی

همواره افرادی وجود دارند، که بدون توجه به قوانین و مقررات فرودگاهی چمدان‌های خود را پر می‌کنند و به ظرفیت مجاز هیچگونه توجهی نمی‌کنند. بر اساس مقررات در شرکت‌های هوایی مختلف، بار مجاز برای هر فرد بین ۲۰ تا ۵۰ کیلو می‌باشد. این قانون با توجه به شرکتی که برای پرواز انتخاب کردید و نوع بلیطی که خریداری نموده‌اید، فرق می‌کند.

این مقدار متغیر می‌باشد، اگر شما با خانواده قصد سفر دارید هر فرد باید نهایت ۲۵ کیلو چمدان خود را پر کند و مثلا اگر در خانواده ۴ نفره هستید، این امکان میسر نیست که در ۲ چمدان و در هرکدام ۶۰ کیلو بار قرار دهید. در صورت حمل چمدان و سنگینی بیش از حد آن یا باید بابت اضافه وزن مبلغ مشخصی را پرداخت کنید و یا از حضور چمدان شما در هواپیما جلوگیری به عمل خواهد آمد.

لیست ممنوعیت پروازهای خارجی

زمانی که وارد فرودگاه می‌شوید در دو قسمت بار‌های شما مورد بررسی قرار می‌گیرد که، مورد اول قبل از تحویل دادن پاسپورت به افسر مربوطه است، و مورد دوم قبل از سوار شدن در هواپیما می‌باشد.

در این بخش چمدان شما زیر مادون قرمز قرار می‌گیرد و تمام بارهای درون آن با استفاده از سیستم و با دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر موارد مشکوکی در چمدان پیدا شود، به صورت فیزیکی اقدام به بازرسی بیشتر چمدان صورت خواهد گرفت.

 با توجه به اینکه شرکت‌های هواپیمایی بر روی امنیت مسافران بسیار حساس می‌باشند، امکان حمل بسیاری از وسایل با خود به داخل هواپیما میسر نمی‌باشد، و یا باید آن بار را در چمدان خود قرار دهند و به قسمت تحویل چمدان مراجعه کنند و یا از آنها گرفته می‌شود و اجازه سفر نمی‌دهند.

وسایل ممنوعه به هنگام پرواز

یکی از این وسایل چاقو است که اگر در جیب فردی وجود داشته باشد، چاقو را از وی گرفته، ولی اگر در قسمت چمدان قرار بگیرد هیچ مشکلی را برای او رقم نخواهد زد. انواع دیگر وسایل مانند؛ ناخن‌گیر، چکش، پیچ گوشتی، انبردست، تیغ اصلاح و وسایلی این قبیل امکان حمل ان‌ها به هواپیما میسر نمی‌باشد و می‌توانید در قسمت چمدان قرار دهید.

همچنین در بسیاری از هواپیماها امکان ورود بطری آب به درون هواپیما امکان‌پذیر نمی‌باشد.

قوانین دیگری نوشته شده است که بیان می‌دارد در بعضی موارد نیز اجسام و اشیایی وجود دارند که نه می‌توان آن‌ها را درچمدان قرار داد و نه می‌توان آن‌ها را با خود به هواپیما حمل کرد در لیست نگاهی به این وسایل خواهیم داشت.

با توجه به حساس بودن این وسیله نقلیه و امکان حریق و فاجعه‌ای که پس از آن در پی دارد، حمل و نگهداری کلیه مواد و وسایل آتش‌زا ممنوع می‌باشد.

مواد‌های اسیدی مانند؛ سرکه و آبلیمو از دیگر وسایل ممنوعه می‌باشد که به هیچ وجه امکان حمله آن‌ها میسر نیست.

انواع اسپری‌ها، گازهای شیمیایی، کپسول‌های اکسیژن چه به صورت بزرگ و چه به صورت کوچک با توجه به ماهیت انفجاری که با خود به همراه دارند، ممنوع می‌باشند.

مدارک مورد نیاز برای سفر به خارج از کشور

اگر از قبل پاسپورت خود را در اختیار دارید، قبل از تهیه بلیط از ممنوع الخروج بودن خود اطمینان حاصل کنید و زمانی که مشکلی وجود نداشت همراه با پاسپورت و ویزا می‌توانید به فروشگاه مراجعه کنید.

حتماً بلیط کاغذی را با خود در همراه داشته باشید، چرا که مسئولین آن را چک خواهند کرد. بعد از اینکه چمدان خود را تحویل دادید کاغذی به شما ارائه می‌گردد که صندلی محل قرارگیری شما در هواپیما مشخص می‌باشد. شما باید این کاغذ را به مهماندار تحویل دهید و بعد نصف آن را پاره کرده و باقی را به شما تحویل می‌دهد.

حتماً این کاغذ را تا پایان هر پرواز حفظ کنید تا اگر دچار مشکلی در طول پرواز شدید آن را به خدمه هواپیما نشان دهید.

زمان رفتن به فرودگاه

اگر اولین بار است که قرار است سفر هوایی را تجربه کنید، به ساعت که بر روی بلیط هواپیما درج شده نگاه ‌کنید و برنامه خود را طوری تنظیم کنید که تا طبق ساعت پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید، که این اقدام بسیار اشتباه است.

چرا که چمدان‌ها با توجه به داخلی یا خارجی بودن پروازی که دارید، چندین ساعت زودتر بارگیری می‌شود. بنابراین اگر قصد سفر هوایی در داخل کشور را دارید باید حداقل دو ساعت قبل از پرواز در فرودگاه وجود داشته باشید، و در پروازهای خارجی این مدت ۳ ساعت می‌باشد.

البته این حداقل می‌باشد و اگر مناسبت مخصوصی مانند عید نوروز وجود داشت و احساس کردید که فرودگاه شلوغ است، باید زودتر از ساعت ذکر شده به فرودگاه مراجعه کنید.

دیگر نکات مهم برای سفر به خارج کشور

اگر دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستید و یا در طول پرواز لازم است قرص خاصی را مصرف کنید، حتماً از قبل گواهی پزشکی معتبر را با خود همراه داشته باشید و آن را پیش از پرواز به مسئولین مربوطه اطلاع دهید.

اگر دچار فوبیای پرواز هستید، در هنگام تحویل بار‌ها و مشخص شدن صندلی، درخواست کنید که در قسمت راهرو جای مناسبی را برای شما اختصاص دهند و در طول پرواز از اطرافیان خود بخواهید تا شیشه‌های هواپیما را ببندند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

همچنین می‌توانید روزنامه و مجله تهیه کنید و در طول پرواز خود را مشغول کنید تا رسیدن به مقصد برای شما آسان‌تر باشد.

آیا اطلاعات دلتابان برای شما مفید بود؟ برای اولین بار است که قصد پرواز دارید؟ چه سوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است؟

نظرات کاربران