ادیان بمبئی
فهرست مطالب
بمبئی
بمبئی شهری است با قومیت های مختلف و مذاهب فراوان. به دلیل اینکه تنوع فرهنگی در بمبئی زیاد است، اعتقادات مذهبی و سکولاریسم با همدیگر رابطه تنگاتنگی دارند. به دلیل رشد گسترده جوامع مختلف و نیز مهاجرت زیاد به این منطقه، ترکیبی از ادیان و مذاهب مختلف در بمبئی وجود دارند. مردم بمبئی ترکیبی از مذاهب هندویی، مسلمان، مسیحی، بودایی، زرتشتی و جین هستند.
اگرچه بیشتر مردم بمبئی سرگرم فعالیت های روزانه خود هستند اما همواره برای عبادت و مناسک دینی خود وقت می گذارن و در برنامه خود حتما زمانی را به اینکار اختصاص می دهند. مردم بمبئی همانگونه که به فعالیت های دینی و مذهبی خود احترام می گذارند و برای آن وقت صرف می کنند، برای جشنواره ها و کارناوال های خود نیز اهمیت قائل هستند. فرقی ندارد جشن گانش باشد یا کریسمس، بمبئی شهر رنگ و نور است و این شهر همواره در طول فستیوال ها می درخشد. تنوع فرهنگی به علاوه علاقه ای که مردم بمبئی به همدیگر نشان می دهند، باعث شده برخلاف ادیان مختلفی که دارند، روح آزادی در این شهر وجود داشته باشد.
بمبئی شهری با چهره های مختلف است، در بخش از آن روی ثروتمند شهر و در بخشی دیگر جنبه های فقر مشاهده می شود. با این وجود، این شهر به معنای واقعی کلمه بیانگر ضرب المثل «عیسی به دین خود، موسی به دین خود» است. در ادامه به بیان مذاهب مختلف بمبئی می پردازیم.
در صورتی که به سفر های خارجی علاقمند هستید ، تور ترکیه لحظه آخری و تور گرجستان ارزان هم میتوانند پیشنهادات خوبی برای شما باشند. این تور های پر طرفدار ، از نظر مالی نیز بسیار به صرفه هستند و شما میتوانید با هزینه کمتری به این کشور های جذاب سفر کنید.
زرتشتیان
بمبئی جمعیت قابل توجهی از پارسیان را در خود جا داده است. این مردم در اصل نژاد ایرانی دارند و در قرن دهم پس از میلاد به این ناحیه مهاجرت کرده اند. این قوم جزء اولین جوامعی هستند که پس از کولی های در بمبئی ساکن شده اند. معبد هایی مخصوص آتش پرستی توسط پارسیان با تعداد زیاد در اطراف شهر احداث شده اند. با وجود اینکه زرتشتیان یکی از جوامع مذهبی بزرگ در بمبئی هستند، اما با شادی و آرامش در کنار سایر ادیان زندگی میکنند و با اشتیاق در تمامی فستیوال ها شرکت می نمایند. این قوم جشن ها و کارناوال های خاص خود مانند نوروز، خردادسال، موکتاد و جشن زرتشت را نیز برگزار می کنند.
هندوها
بر اساس آمارهای رسمی 67.39 درصد از مردم بمبئی هندو هستند. با این حال بر اساس دموگرافی زبانی / قومیتی به بخش های مختلفی تقسیم می شوند. بیشتر هندو های بمبئی همچون گوجورات، راجاستان و دیگر مناطق مهاراشترا را می پرستند.
خیابان های شلوغ و برنامه های روزانه بسیار باعث نشده که هندوها هر روزه به معبد نرفته و خدایان خود را عبادت نکنند. در بمبئی، کار و دین در اولویت اول قرار دارند. فستیوال های هندو ها که در این شهر جشن گرفته می شوند عبارتند از: دیوالی، گانش چاتورتی، دورگا پوجا، ناوراتی، داشرا، جانماشتامی و شیوراتری.
بوداییسم
بودا سومین دین بزرگ در این شهر است. دین بودا 5.81 درصد کل جمعیت این منطقه را شامل می شود. بر اساس سرشماری انجام شده در سال 2011 بیش از 7 میلیون بودایی تنها در بمبئی هستند. بودایی ها پیروان ناوایانا از جنبش بودایی دالی هستند. این جنبش در قرن 19 و 20 ام میلادی در هند ایجاد شد و توجه بسیاری را در بین بودایی ها به خود جلب نمود.
اسلام از ادیان بمبئی
بسیاری از محله های بمبئی مسلمان نشین هستند و جمعیت مسلمین در این شهر بسیار بالا است. همچنین اسلام یکی از قدیمی ترین ادیانی است که در بمبئی وجود دارد و پرستیده می شود. فرقه های اسلامی متعددی در بمبئی وجود دارند.
مسجد ها و مکان های مقدس مسلمانان را می توان در نواحی کوالابا، مالاد، جوهو و حتی آندهری یافت. قدیمی ترین جوامع مسلمانان در بمبئی شامل فرقه اسماعیلیه، مسلمانان کانکانی و داوودیه هستند. همانند تمامی مردم بمبئی، مسلمانان نیز در مورد فستیوال های خود بسیار متعهد می باشند. عید فطر، عید قربان و محرم برخی از کارناوال های بزرگ مسلمانان در این شهر هستند که هر ساله با تعداد زیادی شرکت کننده برگزار می شوند.
مسیحیت از ادیان بمبئی
مسیحیان نسبت به مذاهب ذکر شده قبلی درصد کمتری را به خود اختصاص داده اند. مسیحیان بومی در این شهر شامل هندی های شرقی، که به صورت قبیله ای زندگی می کنند، کاتولیک ها، پروتستان ها و مسیحیان ارتودوکس هستند. از آنجا که بمبئی سال های زیادی مستعمره پرتغالی ها بود، بسیاری از مردم محلی از دین بودایی به مسیحیت تغییر مذهب داده اند. بسیاری از مسیحیان از اسرائیل به این منطقه آمده اند و برخی دیگر نیز مهاجرین هستند که از سایر نقاط دنیا به این شهر وارد شده اند و جامعه مسیحیان را تشکیل داده اند..
مسیحیان نیز، همانند سایر ادیان در این شهر، فستیوال های خاص خود را دارند و در اجرای آن کوشا می باشند. برخی از این فستیوال ها عبارتند از کریسمس، عید پاک و روز شکر گذاری که مسیحیان در بمبئی آنها را جشن می گیرند. پاراداس، نوعی رژه و نمایش خاص است که مسیحیان بمبئی در کریسمس آن را با نور و سرو صدای فراوان در خیابان های این شهر اجرا می کنند و جشن می گیرند.
یهودیسم از ادیان بمبئی
«پسران اسرائیل» نام گروهی از یهودیان ساکن در بمبئی است که دین آنها مذهب حضرت موسی می باشد. آنها در منطقه کونکان قرار دارند و در اواخر قرن 17 ام به بمبئی، پونه و احمد آباد مهاجرت کرده اند. با مهاجرت یهودیان به این شهر، گروه پسران اسرائیل بزرگترین انجمن یهودی هندوستان را تشکیل دادند. زبان رسمی این گروه ماراتی است. امروزه بسیاری از یهودیان به کشور اسرائیل رفته اند و جمعیتشان در هند کاهش یافته است.
مذهب سیک
سیک یا سیکیزم به مذهبی اطلاق می شود که تلفیقی از اسلام و بودا است. پیامبر این مذهب گورو نانک است. او تلاش کرد تا ویژگی های مثبت این دو دین را با هم ادغام کرده و به خیال خود ویژگی های نامناسب را از هر دو آیین پاک کند. بیشتر سیک ها در ایالت پنجاب هند ساکن هستند ولی تعدادی از آنها در بمبئی قرار دارد. در این شهر بیش از 300000 نفر از این آیین پیروی می کنند. گورو نانک برای پیروان خود عبادت در مکانی خاص را ممنوع کرده و به انها گفته است که درون هر فرد بهترین معبد برای عبادت است.
در این آیین همانند اسلام مصرف الکل حرام است. همچنین استعمال مواد مخدر نیز ممنوع می باشد. برخلاف اسلام، در این دین تک همسری رایج است و فرد نمی تواند چندین همسر اختیار کند. از دیگر ویژگی های این دین می توان به ممنوع بودن قربانی کردن، بت پرستی، تکدی گری، کوتاه کردن موی سر، اشرافی گری و روزه گرفتن اشاره کرد.
آیین جین
از دیگر ادیان کشور هند می توان به آیین جینیسم اشاره کرد. از اصول این آیین می توان به آزار نرساندن به هم نوع و حیوانات، تقوا پیشه کردن و فرو خوردن خشم اشاره کرد. پیروان این آیین همراه رابطه پیوسته ای با مسلمانان داشته اند با این حال نتوانسته در خارج از کشور هندوستان طرفدارانی برای خود پیدا کند. در اطراف بمبئی معابد مرتبط با جینیسم مشاهده می شوند ولی تعدادشان بسیار کمتر از سایر ادیان است.
صرف نظر از دین و مذهب، مردم بمبئی آداب رسوم و سبک زندگی متفاوتی دارند، اما آنچه که باعث شده تمامی این مذاهب بدون مشکل در کنار هم زندگی کنند و به فعالیت خود ادامه دهند، این است که مردم آموخته اند به اعتقادات همدیگر احترام بگذارند. این مردم در جشن های همدیگر شرکت می کنند و همگی صرف نظر اینکه چه دینی دارند، با هم لذت می برند. در مجموع می توان گفت ادیان مختلف که همراه باعث نابودی و جنگ شده بودند، در این کشور باعث اتحاد شده اند. این موضوع نشان می دهد مشکل از ادیان نیست، بلکه مشکل رهبران ادیان هستند.
سفر به این مکان میتواند بسیار جذاب و هیجان انگیز باشد . در صورتی که علاقمند به سفر های هوایی هستید میتوانید با خرید پرواز چارتر از دغدغه های سفر خود کم کنید . هم چنین برای اقامت راحت تر رزرو آنلاین هتل نیز میتواند پیشنهاد خوبی باشد.
نظرات کاربران