تصویری از آب ریز حمام خرم سلطان
20 دی 1399
ترکیه

حمام خرم سلطان در استانبول

کشور ترکیه دارای جاذبه‌های گردشگری بسیاری برای مسافرانش است ولی یکی از زیبا‌ترین جاذبه‌هایی که می‌تواند در هنگام سفر به ترکیه خاطره به یاد ماندنی برای شما داشته باشد، رفتن به حمام خرم سلطان استانبول و بازدید از این حمام بی‌نظیرش است.

حمام خرم سلطان یکی از حمام‌های قدیمی و از بی‌نظیرترین حمام‌های تاریخی شهر استانبول است که در قرن 16 میلادی، در زمان حکومت سلطان سلیمان ساخته شد؛ هر ساله توریست‌ها و گردشگران زیادی در سفر به استانبول این مکان خاطره انگیز را برای بازدید انتخاب می‌کنند. اگر قصد خرید بلیط هواپیما استانبول و یا رزرو تور استانبول را دارید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید، تا با این جاذبه بی‌نظیر بیشتر آشنا شوید.

نمایی از داخل حمام خرم سلطان

تاریخچه حمام خرم سلطان

ساخت حمام خرم سلطان، به فرمان سلطان سلیمان به معمار دربار سپرده شد، حمام برای افراد مذهبی در نزدیک یکی از مسجدهای مشهور و شناخته شده استانبول ساخته شد؛ معماری که این حمام بی‌نظیر را ساخت، معماری ماهر، هنرمند و مشهوری بود که از آثار ساخته شده توسط این معمار می‌توان به مسجد سلیمانیه، مسجد رستم پاشا اشاره کرد.

اکثر مردم شهر استانبول، برای عبادت به مسجد ایاصوفیه و یا مسجد آبی می‌روند به همین خاطر معمار ماهر دربار برای این که مردم به حمام زیبا دسترسی راحتی داشته باشند، مکان ساخت حمام را بین مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی انتخاب کرد؛ ساخت این حمام بی‌نظیر، در سال 1555 میلادی آغاز شد و از همان سال مورد استفاده مردم قرار گرفت؛ با این که این حمام زیبا به دوران امپراتور عثمانی بر می‌گردد اما همچنان معماری بی‌نظیرش همه را شگفت زده می‌کند؛ از شگفتی‌های این حمام می‌توان به متقارن بودن حمام زنانه و حمام مردانه را اشاره کرد که عکس آینه‌ای همدیگر هستند.

امروزه حمام خرم سلطان به یکی از مکان‌های توریستی و گردشگری تبدیل شده است، شما با رفتن به این حمام بی‌نظیر علاوه بر بازدید از این مکان زیبا می‌توانید استحمام کنید و یک خاطره به یاد ماندنی برای خود به ارمغان بیاورید.

شاید برای شما هم جالب باشد بدانید این حمام بی‌نظیر در مکان قدیمی حمام زئوکسیپوس که در زمان امپراتوری روم شرقی بود، ساخته شده است؛ بعد از تکمیل حمام خرم سلطان تا اوایل قرن بیستم مورد استفاده مردم قرار گرفته بود ولی از سال 1910 دیگر استفاده از این حمام فراموش شد و با گذشت زمان برای کارهای ضروری از آن استفاده می‌شد؛ مثلا برای ساکن شدن زندانیان از این حمام استفاده می‌کردند؛ دلیل استفاده از این حمام به عنوان محل اسکان زندانی‌ها این بود که در آن زمان زندان سلطان احمد در نزدیک این حمام قرار داشت و چون دیگر ظرفیت در زندان سلطان احمد به حد نساب خود رسیده بود، به همین خاطر مسئولان تصمیم گرفتند از این حمام برای اسکان زندانیان برای مدت موقتی استفاده کنند.

بعد از این قضیه از حمام امپراتور عثمانی برای انبار روغن و فلفل استفاده شد که بعدها برای این حمام تصمیم‌های جدیدی گرفته شد.

ویژگی حمام امپراتوری عثمانی در شهر استانبول

نمایی از داخل حمام خرم سلطان

یکی از ویژگی‌های عالی، که حمام خرم سلطان را از سایر حمام‌ها متمایز می‌کند، در قسمت آقایان وجود راهرو ستون دار و گنبد دار است که اگر به سقف این بخش توجه کنید، متوجه می‌شوید که آجرها با ورقه‌های سربی پوشیده شده است؛ سقف اتاقی که برای عوض کردن لباس آقایان استفاده می‌شود نیز گنبدی شکل است که روی آن را با برگ‌ها تزئین کرده‌اند و نمای زیبا و جالبی دارد و همچنین طاقچه‌های قوسی شکل را در این اتاق مشاهده می‌توانید شماهده کنید..

در کنار اتاق گرم، سرویس بهداشتی و اتاق اصلاح قرار دارد که همه این‌ها سقف گنبدی شکل دارند؛ اگر به سالن داغ بروید، مشاهده می‌کنید 4 تخت برای استراحت و نشستن در آن جا قرار دارد؛ اگر به وسط اتاق نگاه کنید وجود سطح عظیم و مرمری و هشت ضلعی شما را شگفت زده می‌کند، برای این که مردم به شکم روی این سنگ دراز می‌کشند، به همین خاطر به اسم سنگ شکم معروف شده است.

بهتر است بدانید در سال‌های گذشته سطح هشت ضلعی این حمام زیبا، از موزاییک ساخته شده است.

اگر شما روی سنگ شکم دراز بکشید، متوجه سقف زیبا و گنبدی شکل آن می‌شوید، در آن‌جا شیشه‌های کوچکی را مشاهده می‌کنید که برای نورانی شدن اتاق تاثیر دارد.

قسمت خانم‌ها هم دقیقا مانند معماری بخش آقایان طراحی شده است، فقط تنها تفاوتی که دارد این هست که، اتاق تعویض لباس خانم‌ها یک مقدار کوچک‌تر است.

 در حمام خرم سلطان، یکی از نکته‌هایی که توجه شما را به خود جذب می‌کند، وجود سیستم گرمایشی آن است که در زیر حمام ساخته شده است؛ طرز کار این سیستم گرمایشی به این صورت است که اول گرما را تولید می‌کند بعد با یک وسیله‌ای گرما را به همه بخش‌های حمام انتقال می‌دهد.

نظرات کاربران