برج دختر استانبول و افسانه های مربوط به آن

برج دختر استانبول و افسانه های مربوط به آن

برج دختر استانبول

برج دختر استانبول را می توان یکی از بهترین و دیدنی ترین برج های این شهر دانست که هر ساله خیل عظیمی از گردشگران بازدید از آن را در تور استانبول در میان برنامه سفر خود قرار می دهند. برج دختر به دلیل قرار گرفتن در موقعیت مناسب و زیبایی منحصر به فردی که دارد توجه بسیاری را به خود جلب نموده و افسانه هایی شنیدنی از این برج وجود دارد که شنیدن آنها لذت بخش خواهد بود. شهر استانبول به دلیل داشتن جاذبه های گردشگری تفریحی و تاریخی بسیار مورد توجه همگان قرار گرفته و برج دختر را می توان از جمله بهترین های استانبول دانست.

بسیاری برج دختر را به عنوان نمادی از شهر استانبول می شناسند و مردم ترکیه نیز برای این برج اهمیت ویژه ای قائل هستند. مهمترین دلیل معروفیت برج دختر را می توان تاریخچه عظیم آن دانست که توانسته نام برج دختر را برای بسیاری از گردشگران برجسته نماید. بنای برج دختر در قرن چهارم ساخته شده است و در میان یکی از کوچک ترین جزایر استانبول قابل مشاهده می باشد.

این بنا فلسفه ای بسیار زیبا دارد و دلایلی بر بنا کردن این برج در یک جزیره کوچک وجود دارد که شاید برای بسیاری جالب باشد. در سفر با تور استانبول بی شک یکی از مقاصد گردشگری شما برج دختر خواهد بود و بی شک بازدید از آن می تواند یکی از اتفاقات زیبای زندگی شما باشد. به همین دلیل در این مقاله سعی داریم شما را به صورت کامل تری با این بنا آشنا نماییم تا بتوانید پس از آشنایی مختصر از این بنای تاریخی و زیبا لذت ببرید.

[cn-suggest-posts sts=”حمام سنتی جاله اوغلو استانبول” stl=”https://deltaban.com/attraction/traditional-bath-oghlo-istanbul/” sbs=”تور ترکیه” sbl=”https://deltaban.com/turkey-tours/”]

تاریخچه برج دختر استانبول

همانطور که در بخش قبل نیز به آن اشاره شد این تاریخچه برج دختر استانبول می باشد که سبب با اهمیت شدن این برج شده است. برج دختر به راحتی از ساحل اسکودار قابل مشاهده می باشد و فاصله جزیره برج دختر از این ساحل تنها 200 متر می باشد. این برج در طول تاریخ اسم های مختلفی را بر خود شاهد بوده و در ابتدا با نام های دامالیس و لیندروس شناخته می شده است.

سپس امپراطور رم شرقی نام آدکلا را برای این برج انتخاب نمود که معنی این واژه قلعه کوچک می باشد. بنای اصلی برج دختر در زمانی که قسطنطنیه توسط عثمانی ها تسخیر شد به صورت کامل از بین رفت و سپس به جای این قلعه سازی ای چوبی پدید آوردند که این سازه نیز در سال 1719 طی آتش سوزی به صورت کامل از بین رفت. داماد ابراهیم پاشا که از جمله معماران نامی استانبول می باشد این بنا را به وسیله سازه ای از سنگ بازسازی نمود. بر روی سنگ مرمر بکار گرفته شده در این برج می توانید امضای سلطان محمود دوم را که به وسیله خوشنویس نامی رحیم اف دی حک شده را ببینید.

این برج در تاریخ های متفاوت مورد استفاده های مختلف قرار گرفت و به دلیل جزیره ای بودن به منظور جمع آوری مالیات از کشتی ها مورد استفاده قرار میگرفت. این ساختمان سابقه وزارت دفاع شدن را نیز دارد. امروزه محل برج به موزه و رستوران تبدیل شده که می توانید از گشت و گذار در آن لذت ببرید.

تاریخچه برج دختر استانبول
در رابطه با برج دختر استانبول روایات و داستان های مختلفی وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترین روایات برج دختر پرداخته ایم:

شاهزاده و مار از افسانه های برج دختر استانبول

اولین داستانی که در رابطه با برج دختر استانبول در میان مردم رواج پیدا کرده را می توان افسانه شاهزاده دختر و مار دانست. این روایت اینگونه می باشد که پادشاه قسطنطنیه یک دختر زیبا روی داشته که عاشق وی بوده است و از این رو یک پیشگو به پادشاه قسطنطنیه می گوید که دختر وی در سن 18 سالگی بر اثر نیش مار جان خود را از دست خواهد داد و از این رو پادشاه قسطنطنیه دستور ساخت یک بنا در جزیره را می دهد.

پس از ساخت بنا شاهزاده جوان در این برج به زندگی خود ادامه می دهد و در روز تولد 18 سالگی وی که پادشاه به قصد تولد به برج مراجعه می نماید یک سبد پر از میوه در دست داشته است که پس از دادن این سبد میوه به دختر خود یک مار افعی از درون میوه ها بیرون آمده و دخترک را نیش می زند که در اثر این نیش دختر پادشاه جان خود را از دست می دهد. دلیل اینکه این برج نام برج دختر استانبول را به خود گرفته همین روایت می باشد.

شاهزاده و مار از افسانه های برج دختر استانبول

 

دلاور بطال از جمله افسانه های برج دختر استانبول

یکی دیگر از افسانه های برج دختر استانبول را می توان داستان بطال دانست که این روایت به این گونه است که: زمانی که حکومت عثمانی در راس کار بوده است سرزمین گشایی ها به اوج خود رسیده بودند و بخش اعظمی از سرزمین های امپراتوری رم شرقی نیز تحت سلطه عثمانی ها بوده است.

بطال فردی دلاور در قرن هشتم بوده است که نام این فرد زمانی که به گوش امپراطور رم رسید، وی خانواده خود را به همراه دختر زیبای خود به یک برج در بسفر فرستاد اما این امر سبب جلوگیری عشق بطال به دختر امپراطور نشد و بطال زمانی که به این ماجرا پی برد به سمت برج روانه شد و دختر امپراطور را بر اسب خود سوار کرده و تمامی کشتی های رم را به آتش کشید. پس از آن بطال به همراه دختر پادشاه از این کشور خارج شد و زمانی که این خبر به مردم رسید سبب شد که نام این قلعه به برج دختر استانبول تبدیل شود. امروزه نیز این روایت در میان مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

[cn-suggest-posts sts=”آشنایی با کاخ بیلربی در استانبول ترکیه” stl=”https://deltaban.com/attraction/biliry-palace-istanbul/” sbs=”تور ترکیه لحظه آخری” sbl=”https://deltaban.com/turkey-tours/”]

هیرو و لیندر از جمله افسانه های برج دختر استانبول

یکی دیگر از افسانه های برج دختر استانبول را می توان هیرو و لیندر دانست که این روایت به صورت زیر می باشد: هیرو نام دختری پاکدامن و زیبا می باشد که به دلیل دور ماندن از چشم مردم و حفظ پاکدامنی خود تصمیم می گیرد که از تمامی مردم دور بماند و به همین دلیل شهر را به مقصد این برج ترک می نماید که در این میان فردی به نام لیندر که سوار بر قایق بوده عاشق هیرو می شود و هر روزه جهت دیدن دختر به اطراف ساحل جزیره شنا می نماید و پس از مراجعه فراوان لیندر به این جزیره هیرو نیز عاشق وی شد.

پس از گذشت روزها در یکی از روزهایی که لیندر می خواسته با شنا خود را به معشوق خود برساند هوایی بسیار خشمگین و طوفانی بر منطقه حاکم بوده و لیندر از روی چراغی که هیرو در بالای برج نصب می کرد راه را تشخیص می داده است که طوفان خشمگین با وزیدن با سرعت زیاد چراغ را خاموش کرد و این مورد زمانی اتفاق افتاد که لیندر در میان آب در حال شنا کردن می باشد

لیندر نتوانست که راه خود را تشخیص دهد و نه راه پس داشته و نه راه پیش و هیرو که بی تابانه منتظر لیندر بوده است از آمدن وی نا امید شده و چشمان خود را می بندد و پس از بیدار شدن در روز به پی لیندر می رود که ناگهان بدن بی جان وی را در کنار ساحل جزیره مشاهده می کند که پس از آن خود را از بالای صخره ها به پایین پرتاب می کند.

هیرو و لیندر از جمله افسانه های برج دختر استانبول

نظرات کاربران