مساجد تاریخی استانبول

باشکوه ترین مساجد تاریخی استانبول

معرفی مساجد تاریخی استانبول

مساجد تاریخی استانبول همراه با معماری دوران عثمانی باعث محبوبیت روزافزون استانبول شده است. استانبول از 1453 به عنوان پایتخت حکومت عثمانی و بزرگترین شهر در ترکیه می باشد. بیش از 3000 مسجد در استانبول وجود دارد. بنابراین در سفر به استانبول، شاید سردرگم شوید کدام مساجد را بازدید کنید. در این مطلب 8 تا از معروف ترین مساجد تاریخی استانبول را به شما معرفی می کنیم. مساجد معرفی شده از نظر معماری و تاریخی جزء مهمترین آثار باستانی ترکیه هستند.

1-مسجد سلطان احمد معروف به مسجد آبی از مساجد تاریخی استانبول

از مساجد تاریخی استانبول می توان به مسجد سلطان احمد معروف به مسجد آبی اشاره کرد. این مسجد روبه رو با حاجی صوفیا، مربوط به قرن 17 است و فضای داخلی مسجد با کاشی کاری های زیبا به رنگ آبی تزیین شده است. در حقیقت مسجد به خاطر رنگ آبی آن شهرت فراوانی دارد. از ویژگی های بارز مسجد، 6 مناره باریک آن است. این ویژگی باعث متمایز شدن مسجد از دیگر مساجد تاریخی استانبول شده است. زیرا بیشتر مسجد ها 2 یا 4 مناره دارند. مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) مابین سال های 1609 تا 1616 ساخته شده است.

این زمان مصادف با دوران پادشاهی سلطان احمد اول می باشد. این مسجد شبیه دیگر مساجد شامل مقبره موسس، مدرسه و بیمارستان است. در حالی که مسجد سلطان احمد هنوز هم به عنوان یک مسجد مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از پرطرفدارترین و مهمترین جاذبه های گردشگری در استانبول هم می باشد. سلطان احمد به عنوان بزرگترین مسجد در دوره کلاسیک عثمانی شناخته می شود و نمایانگر اوج رسیدن به دو قرن است، هم توسعه مساجد عثمانی و هم کلیسای بیزانس. در واقع مسجد تلفیقی از معماری سنتی اسلامی با عناصر بیزانس حاجی صوفیا است.

مسجد سلطان احمد معروف به مسجد آبی

2-سلیمانیه از باشکوه ترین مساجد تاریخی استانبول

از باشکوه ترین مساجد تاریخی استانبول، مسجد سلیمانیه زبان زد عام و خاص است. سلیمانیه دومین مسجد بزرگ در استانبول می باشد و یکی از بهترین دیدنی های ترکیه است. این مسجد برجسته و باشکوه مخصوص سلطان سلیمان، در قرن 16 توسط معمار مشهور عثمانی به نام معمار سینان ساخته شده است. مسجد ترکیبی از مناره های بلند و تاریک مخصوص معماری عثمانی با ساختمان های گنبدی بزرگ دوران بیزانس می باشد. مسجد نمایی از شخصیت دوم سلطان سلیمان است. یک گنبد صخره ای در کنار مقبره سلطان سلیمان ساخته شده است. حیاط مسجد بسیار باشکوه و بزرگ همراه با ردیف ستون ها اطراف آن است. آرامگاه سلطان سلیمان و همسرش خرم و معمار سینان در این مجموعه قرار گرفته اند. سلیمانیه همراه با در نظر گرفتن 4 مناره از بزرگترین مساجد تاریخی در استانبول است. اما در کل جزء بزرگترین ها نیست.

سلیمانیه

3-مسجد جامی جدید (Yeni Cami) از مساجد تاریخی استانبول

مساجد تاریخی استانبول از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری در ترکیه می باشد. مسجد جامی جدید توسط صفیه سلطان همسر سلطان مراد سوم ساخته شده است. ساخت مسجد در سال 1597 شروع شد. اما به خاطر یک سری مشکلات سیاسی ساخت مسجد نیمه کاره رها شده بود. همان قسمت باقی مانده بعد مدتی به ویرانه تبدیل شد و در سال 1660 در اثر آتش سوزی به طور کامل از بین رفت. بعد از آن سال ها، معمار سلطنتی به نام مصطفی آقا پیشنهاد ساخت دوباره مسجد را به والده تورهان خدیجه، مادر سلطان محمد چهارم داد. در نهایت مسجد جامی در سال 1663 تکمیل گردید و امروزه از معروف ترین مساجد تاریخی استانبول است. کاشی کاری های نمای داخلی مسجد به طور واضح نمایانگر معماری عثمانی می باشد. کاشی های آبی رنگ معروف به ازنیک می باشند. اما بهترین نمونه کاشی های ایزنیک مربوط به رستم پاشاست.

مسجد جامی جدید (Yeni Cami)

4-مسجد رستم پاشا در استانبول

از مساجد تاریخی استانبول، رستم پاشا از شهرت فراوانی برخوردار است. مسجد رستم پاشا توسط یک تاجر و فرد نظامی، وزیر بزرگ دربار سلیمان ساخته شده است. رستم پاشا ثروت خود را صرف ساختن مساجد، مکان های عمومی و بنیاد های خیریه به نام خودش کرده است. مسجد در بین سال های 1561 و 1563 ساخته شده بود. بهترین نمونه کاشی های ایزنیک استانبول در این مسجد قرار دارند. در واقع کاشی های ایزنیک نماد مشخصی از دکوراسیون عثمانی است و ارتباط خیلی قوی با سیاست و تبلیغات دوره پادشاهی عثمانی دارد.

[cn-suggest-posts sts=”کاریا جذاب ترین مسیر پیاده روی ترکیه” stl=”https://deltaban.com/attraction/most-attractive-hiking-trail-turkey/” sbs=”تور ترکیه استانبول” sbl=”https://deltaban.com/turkey-tours/”]

5-مسجد شهزاده از مساجد تاریخی استانبول

مسجد شهزاده از مساجد تاریخی استانبول می باشد. مسجد شهزاده یا شاهزاده به یاد پسر بزرگتر سلطان سلیمان یکم و همسرش خرم سلطان ساخته شده است. شاهزاده محمد بر اثر بیماری آبله در سن 21 سالگی، در تاریخ 1543 درگذشت. پروژه ساخت مسجد، یک کار بسیار بزرگی بود و ساخت آن توسط معمار سینان در سال 1548 تکمیل گردید. این بنا را از لحاظ تاریخ معماری، به عنوان اولین شاهکار معمار سینان در سبک معماری کلاسیک عثمانی می دانند. برخلاف دکوراسیون معمولی بیشتر مساجد تاریخی استانبول، مسجد شاهزاده با الگوهای پیچیده تزئین شده است. برای مثال دو مناره مسجد، مجسمه های هندسی را به شکل حجاری و نقش های برجسته و خاتم کاری های قرمز رنگ مایل به قهوه ای با دقت و ظرافت زیاد، به نمایش می گذارد.

مسجد شهزاده از مساجد تاریخی استانبول

6-مسجد تاریخی حاجی صوفیا از مساجد تاریخی استانبول

حاجی صوفیا از معروف ترین مساجد تاریخی استانبول است. شهرت مسجد بیشتر به خاطر گنبد خیل بزرگ آن می باشد. حاجی صوفیا مظهر معماری بیزانس بوده و گفته می شود این مسجد تاریخ معماری استانبول را تغییر داده است. حاجی صوفیا در سال 360 به عنوان کلیسای جامع پادشاهی یونان تحت سلطه قسطنطنیه ساخته شد. در سال 1453 به مسجد تبدیل شد. سپس در سال 1931، با به وجود آمدن حکومت سکولاریزه تبدیل به موزه گردید. حاجی صوفیا نزدیک هزاران سال به عنوان بزرگترین کلیسای جهان شناخته می شد. ساختمان فعلی برای اولین بار توسط دانشمند و فیزیکدان یونانی Isidore طراحی شده است. هنر زیبای ساختمان در نمای داخلی آن به وضوح نمایان است. قسمت داخلی با کاشی های زیبا و ستون های مرمر تزیین شده است. حاجی صوفیا از زیباترین مساجد تاریخی استانبول می باشد.

مسجد تاریخی حاجی صوفیا از مساجد تاریخی استانبول

7-مسجد ایوب

مساجد تاریخی استانبول بیشمار است. حدود 3000 مسجد در نقاط مختلف شهر پراکنده اند. یکی از معروف ترین آنها، مسجد ایوب می باشد. مسجد ایوب اولین مسجدی می باشد که بعد از تسخیر استانبول ساخته شده است. این مسجد باشکوه در محله ایوب استانبول قرار دارد. این مکان تاریخی در نزدیکی Golden Horn واقع شده و گمان می رود ایوب حامی حضرت محمد در اثر حمله مسلمانان به قسطنطنیه در این مکان کشته شده است. وقتی که حضرت محمد از مکه به مدینه می خواست سفر کند، در خانه ابو ایوب الانصاری اتراق کرده بود. هم اکنون مسجد ایوب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بعد از مکه به عنوان دومین زیارتگاه مسلمانان در جهان در نظر گرفته می شود. اما این مسجد تاریخی استانبول، در اسلام یک مکان زیارتی واقعی معرفی نشده است.

مسجد ایوب از مساجد تاریخی استانبول

8-مسجد فاتح ترکیه

مسجد فاتح به عنوان یکی از مساجد تاریخی استانبول شناخته می شود. این مسجد از بناهای باستانی ترکیه و قدمتی 550 ساله دارد. مسجد اصلی در بین سال های 1463 تا 1470 بر روی کلیسای سابق ساخته شده است. مسجد فاتح در سال 1766 به شدت در اثر زلزله آسیب دیده بود. و در سال 1771 دوباره از نو به یک سبک دیگر بازسازی شد. این بنا از بزرگترین آثار تاریخی اسلامی در ترکیه است و در توسعه معماری کلاسیک ترکیه نقش مهمی را ایفا می کند. اسم مسجد از روی نام سلطان محمد نام گذاری شده است و در بین مردم به مسجد فاتح سلطان محمد معروف است.

سلطان محمد یک پادشاه عثمانی بود و در سال 1453 قسطنطنیه را فتح کرد. مدرسه شاه Seman، مرکزی برای مطالعه علوم مختلف در مسجد فاتح استانبول می باشد. در این مدرسه علوم مختلف سنتی و اسلامی چون فقه، حقوق، پزشکی، ستاره شناسی، فیزیک و ریاضی تدریس می شد. مسجد فاتح از مساجد تاریخی استانبول توسط یک معمار یونانی تبار به نام سینان ساخته شده است. مسجد فاتح استانبول همه روزه از ساعت 9 صبح تا 6 عصر برای بازدید تورها و گردشگران باز است. البته مسجد در زمان های نماز، تعطیل می باشد.

مسجد فاتح ترکیه از مساجد تاریخی استانبول

 

 

جهت بازدید برترین خدمات دلتابان به لینکهای زیر مراجعه نمایید:

نظرات کاربران