همه چیز درباره پرواز مستقیم و پرواز اتصالی
فهرست مطالب
- اقسام پروازها
- فرودگاه ترانزیت چیست
- نکاتی مهم درباره پروازهای اتصالی یا توقف دار
- نکاتی مهم در هنگام انتخاب پرواز اتصالی
- خرید بلیط هواپیمای خارجی به صورت پروازهای اتصالی
- جا ماندن از پرواز اتصالی
- دلیل رزرو بلیطهای پروازی پروازهای اتصالی
- زمان مورد نیاز برای پرواز اتصالی
- پروازهای اتصالی ارزان تر از پروازهای مستقیم
شاید تا به حال نام پرواز مستقیم و پرواز اتصالی را شنیده باشید، اما ما اینجا آمدهایم تا در مورد این موضوع بیشتر صحبت کنیم. هدف ما از ارائه این محتوا این است که چنانچه قصد خرید اینترنتی بلیط هواپیما را دارید، درباره تقسیمبندی انواع پروازها، آگاهی لازم را داشته تا با کسب این اطلاعات، بتوانید در خرید اینترنتی بلیط، هوشیارتر عمل نمایید و نسبت به نیاز خود، هر آنچه که احتیاج شماست خریداری نمایید.
در اینجا برای آشنایی بیشتر با پرواز اتصالی و پرواز مستقیم، به معرفی انواع پروازها خواهیم پرداخت، برای دانستن بیشتر با دلتابان همراه شوید.
اقسام پروازها
همان گونه که گفتیم آشنایی با انواع اقسام پروازها، چه از نظر زمانی و پرواز، و چه از نظر خدمات ارائه شده ، به افراد کمک میکند که در انتخاب نوع بلیط هواپیمای خود تصمیم گیری بهینهتری را داشته باشند. در این میان یکیدیگر از تقسیمبندیهایی که در زمینه پروازهای هواپیمایی صورت میگیرد، تقسیمبندی زیر میباشد، که در ادامه بیشتر در این باره صحبت خواهیم نمود.
پرواز مستقیم یا پرواز بدون توقف
پرواز مستقیم یا پرواز بدون توقف آن دسته از پروازها میباشند، که شماره پرواز و هواپیما در آن ثابت است و هیچگونه تغییری نخواهد کرد. در واقع این نوع پروازها بدون توقف انجام میشوند و از فرودگاه مبدا، مستقیم به فرودگاه مقصد پرواز انجام خواهد پذیرفت.
گاهی این امکان وجود دارد که در پرواز مستقیم، هواپیما جهت سوخت گیری مجبور به توقف اجباری در فرودگاهی بین راه گردد ولی تمامی مسافران، با همان هواپیما مجدد به پرواز خود ادامه میدهند، تا به مقصد مورد نظر برسند.
تعریف ساده ای از پرواز مستقیم
به بیانی دیگر، پرواز مستقیم، پروازی است که از مبدا تا مقصد نهایی، با یک شرکت هواپیمایی واحد، و یک شماره پرواز واحد و یک هواپیمای مشخص انجام گیرد. این گونه پروازها جز در موارد خاص، بدون توقف خواهند بود؛ و چنانچه دارای توقفی باشند، از قبل برنامهریزی شده ولی باز هم مسافران با همان هواپیما به ادامه سفر خود میپردازند، تا به مقصد موردنظر برسند
پروازهای مستقیم همیشه و در هر زمان، راحتترین و آسودهترین و بیدغدغهترین نوع پروازها میباشند؛ چرا که در این پروازها مشکلات کمتری وجود دارند. در این نوع پروازهای مستقیم و بدون توقف، شاید مجبور شوید که زمان زیادی را در هواپیما بگذرانید اما، بدون اتلاف کوچکترین زمانی، سریعتر میتوانید به مقصد مورد نظرتان برسید.
پرواز اتصالی یا پرواز توقف دار
این نوع پروازها به پروازهایی اطلاق میشود که در آن، هواپیمای اولیه مسافران را از مبدا به فرودگاه ترانزیت خواهد رساند و بعد از مدتی توقف در آن فرودگاه، سوار هواپیمای دیگری شده و به مقصد مورد نظر خود میروند. یا به بیان دیگر میتوان این گونه گفت که، پرواز اتصالی، از دو یا چند پرواز مستقیم تشکیل شده که در پی هم انجام میشود تا مسافران را از مبدا به مقصد برساند.
این پروازها خود نیز به انواعی تقسیم میشوند که در ذیل، شرح خواهیم داد.
پروازهای اتصالی آنلاین
مفهوم پروازهای اتصالی آنلاین در واقع این است، که اتصال از یک پرواز به پرواز دیگر توسط یک شرکت هواپیمایی واحد، با شماره پرواز متفاوت انجام می پذیرد، اما نوع هواپیمای مورد استفاده در این دسته از پروازهای اتصالی، یا مشابه خواهد بود یا متفاوت.
پروازهای اتصالی اینترلاین
پرواز اتصالی، به این معنا ست، که اتصال از یک پرواز از یک شرکت، به پرواز یا پروازهای شرکت هواپیمایی دیگر انجام گیرد. . در این نوع از پروازها، هم شرکت هواپیمایی متفاوت است و هم شماره پرواز، اما نوع هواپیماهای مورد استفاده یا مشابه است و یا متفاوت.
عمدتا به این جهت از پروازهای اتصالی استفاده میشود که یا در روز و یا در ساعت مورد نظر پرواز مستقیم خالی برای مسیر منظور، موجود نمیباشد و یا اصولا بین آن دو هیچ پرواز مستقیمی عملا وجود نخواهد داشت.
پرواز غیر مستقیم یا ترانزیت
برای روشنتر شدن موضوع باید بگوییم که پروازهای غیر مستقیم یا ترانزیت آن دسته از پروازهایی هستند که هواپیمای اولیه، مسافران را از مبدا به فرودگاه ترانزیت میرساند و بعد از آن، مسافران پس از مدتی توقف در این فرودگاه سوار هواپیمای دیگری میشوند و به سمت مقصد حرکت میکنند در بلیط این پروازها، شماره پروازها تغییر میکند و فاصله توقف بین دو پرواز ممکن است از ۳۰ دقیقه تا ۲۴ ساعت به طول انجامد.
فرودگاه ترانزیت چیست
اصولا به فرودگاه واسطه ایی که ما بین دو مقصد وجود دارد را فرودگاه ترانزیت میگویند. غالبا مسافران بین دو پرواز توقف دار، توقفی طولانی دارند که در فرودگاه ترانزیت، آن مدت زمان توقف میکنند.
جهت انتخاب بهترین پرواز اتصالی و توقف دار، بهتر است که زمان توقف و مدت زمان آن را مد نظر داشته باشید. مناسبترین و مطلوبترین وضعیت، حداقل دو ساعت فاصله بین دو پرواز خواهد بود. و نکته دیگر این که به نوع ایرلاین خود نیز توجه و دقت نمایید؛ زیرا که برخی از ایرلاین ها، در هنگام توقف، به مسافران خدماتی چون محل استراحت و پذیرایی عرضه میکنند بنابراین در انتخاب ایرلاین در این نوع پروازها دقت کنید.
اخذ ویزای ترانزیت
بعضی از کشورها برای ایرانیان، در توقفهای بیش از ۴ ساعت، اخذ ویزای ترانزیت را الزامی دانسته اند. این ویزا میبایست پیش از سفر تهیه شود پس، برای تهیه این نوع ویزا به سفارت کشور مورد نظر خود مراجعه نمایید.
جهت سفر کردن به کشورهایی که نیاز به ویزا دارند، بهتر است این دقت را داشته باشید که فرودگاه تغییر نکند زیرا، به مسافران اجازه خروج از فرودگاه را نمیدهند.
در پرواز اتصالی، ایرلاین مورد نظر، چمدانهای مسافران را از مبدا تحویل گرفته و در مقصد به آنها باز پس میدهد.
نکاتی مهم درباره پروازهای اتصالی یا توقف دار
دانستن چند نکته درباره پروازهای اتصالی میتواند به شما این کمک را نماید، که استرس جا ماندن از سفر خود را نداشته باشید.
تمامی خطوط هواپیمایی، حداقل زمان پرواز دوم را از فرودگاه مقصد، میانه راه فرود آمده را اعلام میکنند و شما باید آن را بدانید. شاید پیدا نمودن این اطلاعات در وب سایت کار سادهایی نباشد اما، در زمان رزرو بلیط هواپیمای پروازهای اتصالی، به طور واضحی این مسئله مشخص میشوند و در کنار قیمت بلیط، اطلاعات ضروری از زمان پرواز و شهر و فرودگاه مورد نظر جهت توقف را، به همراه تخمین و حدس حداقل زمان پرواز دوم، موجود است که باید آن را مطالعه کنید.همچنین باید بدانید، پروازهای اتصالی داخلی از ۳۰ تا کمتر از ۶۰ دقیقه توقف آنها به طول خواهد انجامید.
در باره پروازهای بین المللی هم اغلب برای پرواز دوم باید از ۱ تا ۲ ساعت توقف در فرودگاه در نظر گرفت البته گاهی زمان توقف از این مقدار هم بیشتر طول خواهد کشید.
نکته بعد این است که، هنگامی که شما به هر دلیلی اقدام به تهیه بلیط برای پرواز اتصالی و یا توقف دار نموده ایید، باید صبور باشید؛ و هرگز استرس نداشته باشید که ممکن است از پرواز بعدی جا بمانید.
پروازهای اتصالی یا توقف دار اغلب با یک بلیط انجام پذیرند؛ و حتی گاهی مسافر در بین راه با ایرلاین دیگری به سفر خود ادامه میدهد و بر اساس قرار دادی که از پیش، بین دو ایرلاین بسته شده، احتیاجی به دریافت بلیط مجدد نخواهد بود.
تا جایی که امکان دارد، میبایست در پروازهای اتصالی از ایرلاینهای مشابه استفاده کرد؛ که این مسئله را هم میتوان در هنگام رزرو بلیط بررسی نمود.
نکاتی مهم در هنگام انتخاب پرواز اتصالی
- نکته مهم دیگری که باید در این جا به آن اشاره کنیم این است که، زمانی که امکان استفاده از پروازهای اتصالی وجود داشته باشد، هر گز از دو پرواز جداگانه استفاده نکنید. چرا که با پروازهای توقف دار یا همان پروازهای اتصالی میتوان تا حد بسیار زیادی در هزینه و زمان خود صرفه جویی کرد.
- به عنوان مثال، فرض نمایید برای سفر کردن به شهری، دو عدد بلیط تهیه و خریداری نموده باشید، و شخص به هر دلیلی از پرواز اول خود جا بماند یا آن پرواز به هر دلیلی کنسل شود، شما به راحتی پرواز دوم خود را نیز از دست خواهید داد و در این صورت شما متحمل دو برابر ضرر خواهید شد.
- از دیگر نکات مهم در پرواز اتصالی این است که هرگز آخرین پروازها را رزرو ننمایید. چرا که در صورت بروز و وجود هر گونه مشکلی، پرواز به روز بعد موکول نشود و شما این فرصت را داشته باشید که با نزدیکترین پرواز بعدی خود را به مقصد مورد نظر برسانید. بنابراین زمان پرواز خود را در زمانی قرار دهید که فرصتی برای جبران آن پرواز در صورت بروز اتفاقی داشته باشد.
- گر چه بدون چمدان مسافرت رفتن غیر ممکن است، اما نکتهایی که ما در این جا در مورد پروازهای اتصالی میخواهیم به شما عرض کنیم این است که، میزان باری را که با خود همراه میبرید کاملا مدیریت کرده و چمدان مناسب را انتخاب کنید تا برای جابهجایی از یک ترمینال به ترمینال بعدی مجبور به تحمل شرایط سختی نگردید.
خرید بلیط هواپیمای خارجی به صورت پروازهای اتصالی
از نکات مهم دیگر این است، که در خرید بلیط هواپیما خارجی به صورت پروازهای اتصالی، سعی کنید همیشه نزدیک به خروجی هواپیما بنشینید. چرا که همیشه تنظیم زمان و ساعت بین دو پرواز اتصالی قابل کنترل نخواهد بود و گاهی بایست بیشترین سرعت را داشته باشید تا خود را به پرواز بعدی برسانید. بنابراین بهتر است در پرواز اول روی صندلیهای نزدیک به در هواپیما بلیط رزرو کنید، تا بعد از فرود آمدن هواپیما راحتتر و سریعتر بتوانید از هواپیما خارج گردید.
جا ماندن از پرواز اتصالی
اگر پرواز ورودی مسافر با تاخیر همراه باشد، و سبب شود که فرد از پرواز دوم خود جا بماند، ایرلاین موظف است که پرواز بعدی را بدون دریافت مبلغی برای مشتری در اسرع وقت رزرو نماید. چنانچه صندلی خالی موجود نباشد، در نخستین پرواز باید یک جا برای فرد رزرو گردد. همچنین، همیشه نخستین مسافری که با تاخیر روبه رو شده نسبت به دومین مسافر ارجحیت دارد.
دلیل رزرو بلیطهای پروازی پروازهای اتصالی
پروازهای توقف دار ممکن است به دلایل زیادی انجام گیرد و این امر در حال حاضر چیزی عادی و رایج در میان مسافران هواپیمایی است. اما در کل برخی از دلایل انتخاب این نوع پروازها به این قرار است.
- نبود پرواز مستقیم از مبدا به مقصد مورد نظر
- ارزانتر بودن پروازهای اتصالی نسبت به پروازهای مستقیم
- طولانی بودن پرواز از مبدا به مقصد مورد نظر، و جلوگیری از خستگی
زمان مورد نیاز برای پرواز اتصالی
زمان مورد نیاز برای این گونه پروازها به مولفههایی بستگی دارد که ادامه خواهیم گفت.
در کل باید گفت که حداقل زمان مورد نیاز برای تعویض هواپیما با توجه به نوع هواپیما و نوع اتصال که منظور داخلی به داخلی بودن پرواز و یا داخلی به بین المللی بودن پرواز است، بستگی دارد. برخی از این عوامل بدین قرارند.
پروازهای اتصالی ارزان تر از پروازهای مستقیم
پروازهای اتصالی معمولاً ارزان تر از پروازهای مستقیم یا بدون توقف هستند، زیرا بعضی از مسافران مایلند هزینه های بیشتری را برای راحتی پرواز مستقیم پرداخت کنند. با این حال، هنگام رزرو پرواز اتصالی، مهم است که هزینه هایی را که ممکن است متحمل شوید، در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر قرار است برای مدت زمان طولانی در فرودگاه باشید، ممکن است مجبور به خرید غذا و نوشیدنی باشید. حتی ممکن است برای انجام پرواز اتصالی خود ملزم به تغییر فرودگاه باشید، در این صورت ممکن است لازم باشد هزینه حمل و نقل بین دو فرودگاه را پرداخت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دریافت بهترین قیمت پرواز، می توانید وبلاگ ما را در مورد ” ارزانترین قیمت بلیط هواپیما” بخوانید.
نظرتان در مورد پرواز مستقیم و اتصالی چیست؟ شما کدام روش پروازی را برای سفر خود بر میگزینید؟
نظرات کاربران (2)
چه مطلب خوبی
سلام ممنون از نظرتون، لطف فرمودین