کرونا در هواپیما

ابتلا به کرونا در هواپیما

امروزه شیوع گسترده ویروس کووید-19 (کرونا ویروس) همه ابعاد زندگی افراد را به طور گسترده تحت تاثیر قرار داده است. با توجه به عدم قطعیت زمان ارائه واکسن این ویروس، انسان‌ها در تلاش هستند تا بتوانند با رعایت نکات بهداشتی، کارهای روزمره خود را از سر بگیرند. یکی از ابعاد زندگی بشر، سفر کردن است. با توجه به راه‌های ابتلا به کرونا و شیوع گسترده آن احتمال مبتلا شدن به کرونا در هر مسافرتی و با هر وسیله‌ای وجود دارد اما پرسشی که برای هرکس پیش می‌آید این است که آیا ممکن است هنگام سفر با هواپیما نیز مبتلا به ویروس کرونا شد و یا امکان ابتلا به ویروس کرونا در هواپیما وجود دارد؟ لذا ما در این مطلب به شما راهکارهایی را پیشنهاد می‌کنیم که بتوانید بدون دغدغه‌ای نسبت به خرید بلیط هواپیما اقدام کنید. 

ابتلا به کرونا در هواپیما

کرونا در هواپیما

با توجه به اطلاعات ناقصی که در خصوص ویروس کرونا در دست است. پاسخ این پرسش مثبت است. بله! ممکن است هنگام مسافرت با هواپیما به ویروس کرونا مبتلا شوید و یا در صورت مبتلا بودن، ممکن است آن را به سایر مسافرین نیز انتقال دهید، خصوصا با توجه به اینکه در مسافرت هوایی، همه مسافران با تعداد زیاد در یک محفظه بسته در کنار هم قرار می‌گیرند. علاوه بر این متاسفانه ویروس کرونا و سایر بیماری‌های عفونی تا مدتی هیچگونه علائمی ندارند و حتی ممکن است خود فرد نیز اطلاع نداشته باشد که مبتلا به بیماری است و همین امر احتمال ابتلا به ویروس کرونا در هواپیما را به شدت افزایش می‌دهد.

در بررسی احتمال ابتلا به ویروس کرونا در هواپیما باید دو دسته نظرات متفاوت را در نظر گرفت.

گروه اول، عده‌ای از محققان هستند که بر این باورند که احتمال ابتلا به کووید-19 در درون هواپیما ناچیز است. این کارشناسان معتقدند سیستم گردش هوای درون کابین هواپیما که هر دو الی سه دقیقه یکبار هوای داخل محفظه را با هوای تازه جایگزین می‌کند، موجب کاهش خطر ابتلا به این ویروس در درون هواپیما خواهد شد. علاوه بر این فیلترهایی برای تصفیه ذرات معلق هوا نیز درون هواپیماها تعبیه شده است که قادر به تصفیه نود و نه درصدی ذرات معلق هوا است و موسوم به فیلتر “هپا” هستند. از این فیلترها حتی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها نیز استفاده می‌شود. این دو مورد موجب شده عده‌ای از کارشناسان احتمال ابتلا به کرونا در هواپیما را بسیار ناچیز بدانند.

اما در مقابل گروه دوم، با بررسی گروهی از مسافرانی که پس از مسافرت هوایی دچار بیماری کووید-19 شده‌اند، بیان می‌کنند کسانی که با هواپیما به مسافرت می‌روند به شدت در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.

در این بررسی این گروه، دو دسته مسافران مبتلا به کووید-19 را بررسی کردند. در دسته اول، در یک سفر هوایی از بوستون به مقصد هنگ کنگ چهار مسافر به ویروس کرونا مبتلا شدند. پس از بررسی آزمایش‌های انجام شده مشخص شد هر چهار نفر مبتلا به یک نوع مشابه از کووید-19 شده اند. در دسته دوم، در پروازی از لندن به ویتنام، 15 نفر مبتلا به ویروس کرونا شده بودند که پس از بررسی آزمایش‌های انجام گرفته مشخص شد، همه این افراد به نوع مشابهی از ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

آیا در صورت سوار شدن به هواپیما و مبتلا بودن یکی از مسافرین، سایر مسافرین نیز به کووید-19 مبتلا می‌شوند؟

ابتلا به کرونا در هواپیما

جواب خیر است. برای نتیجه گیری چنین امری باید جزئیات بیشتری را بررسی کرد. محققان به طور ویژه این دو مورد خاص را با جزئیات کامل تری بررسی کردند و اعلام کردند دو نکته را باید مد نظر قرار داد: اول اینکه هردوی این پروازها در ابتدای دوران اپیدمی ویروس کرونا انجام گرفته است و در آن دوران بسیاری از مردم هنوز به خطرات این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، آگاه نبودند. دوم اینکه این پروازها یکی ده ساعت و دیگری پانزده ساعت به طول انجامیده است. احتمالا قرار داشتن در مدت طولانی در یک محیط بسته همراه با افرادی مبتلا به ویروس کرونا، خطر ابتلای سایرین به این ویروس را افزایش می‌دهد.

البته همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، هیچگونه اطلاعات دقیقی درباره این ویروس وجود ندارد که بتواند به طور قطعی هر یک از نتایج بالا را رد یا تایید کند. بنابراین توصیه می‌شود در صورتی که قصد سفر دارید و استفاده از هواپیما را برای این سفر انتخاب کرده اید، موارد زیر را حتما مد نظر داشته باشید:

  • استفاده از ماسک و دستکش در طول سفر و عدم برداشتن ماسک در مدت سفر به منظور خوردن یا نوشیدن
  • انتخاب شرکت هواپیمایی که تعداد مسافران کمتری را در هر پرواز جابجا می‌کند و کلیه کارکنانش پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند.
  • حفظ فاصله ایمنی نسبت به سایر مسافران در کلیه مراحل پرواز
  • عدم استفاده از سرویس‌های بهداشتی هواپیماها و فرودگاه
  • استفاده مرتب از ژل‌ها و صابون‌های ضدعفونی کننده در کلیه مراحل پرواز

بنابراین توصیه می‌شود در کلیه مراحل پرواز از زمان تهیه بلیت، تا تحویل بار، بازرسی و سوار و پیاده شدن از هواپیما همه موارد بالا را رعایت کنید تا از ابتلا به کرونا در هواپیما پیشگیری کنید.

علاوه بر این پیشنهاد می‌شود پس از بازگشت از مسافرت به منظور حفظ سلامت سایرین، چهارده روز خود را در خانه قرنطینه کنید.

نظرات کاربران